Saturday, July 14, 2007

Nahát, hogy ma délután

én milyen kis szorgos voltam! Annyi mindent sütöttem-főztem, hogy csak na. Többek között készítettem francia salátát, és elmerengtem azon, hogy egy ilyen kis aprósághoz is mennyi idő és edény kell: először is odateszem külön-külön főni a krumplit, a borsót és a sárgarépát. Ez eddig három edény. Aztán, ha megfőttek, mindegyiket leszűröm. A szűrővel együtt már négy edény. Aztán mindent apróra vágok. Ez egy csomó idő, a vágódeszka és a kés lesz az ötödik mosogatnivaló. Aztán egy újabb nagy edénybe teszem az egészet, rá a majonéz, és összekavarom. Ez már a hatodik edény. Aztán átteszem egy hetedik edénybe, egy kissebbe, hogy jól beférjen a hűtőbe. Aztán már nem is említem a számtalan tányért és kanalat, amivel esznek a salátából a családom tagjai. Hipp-hopp el is fogy az egész, és úgy tűnik, mintha egész nap nem csináltam volna semmit :)

2 comments:

Anonymous said...

Azt az edényt, amiben a majonézet kikavartad, nem számoltad bele. Vagy készen vetted a majonézet? Amúgy szívesen lennék holnap a vendégetek, mert nagyon szeretem a francia salátát.:)
Emi

Gabi said...

Biztosan sok munka volt...de NAGYON jól hangzik a végeredmény. Nálunk én lennék az egyetlen aki ezt megeszi...úgyhogy inkább bele sem kezdek az edénypiszkolásba...:-)