Tuesday, July 24, 2007

Tündér vagyok



Ezt már rég tudom :), de azért mostanában sok a dolgom, állandóan kívánságokat teljesítek, és ez azzal is jár többek között, hogy az a kis konyhapénz, amit T. jóhiszeműen rám bíz, hogy elég kell legyen legalább egy hétig, hááát, nem elég ,na. Ma például Teszkóban voltunk, és a következőket vettem: cserepes virágot , mindjá' három darabot, mert ha már állatjuk nem lehet, akkor legalább saját virágjuk legyen ugye. Aztán vettem még egy nagy dinnyét, vaniliás kürtőskalácsot, almás pitéhez hozzávalókat, mert Enikő most pont almás pitét óhajt. Még mást is vettem, ezt-azt, s aztán izgulhattam a kasszánál, hogy futja-e mindenre. De ha mindent megvettem volna, amit kértek, hát el kellene küldjem T.-t munka után még fát vágni is. A virágok nevét nem tudom, csak a középsőét, azt nebáncsvirágnak hívják.

14 comments:

Anonymous said...

nagyon szepek:)kulonosen az a kicsi kek viragos nagyon tetszik, mar reg kineztem en is magamnak:)

Gabi said...

én nagyon szeretnék a te gyereked lenne :-))
olyan jó olvasni a bejegyzéseidet, mindig elgondolkodtat, hogy milyen "jól állsz hozzá az élethez". tetszik.

Gabi said...

jaj még annyit, az a virág ami az első képen fönt van a bal oldalon...én is vettem olyat és egy kissé haldoklik...ha van valami ötleted szivesen fogadom...

natikrisz said...

A szélső, a zöld levelű esernyővirág, avagy Schefflera, ha jól tudom.

Jó ápolgatást :)

Anonymous said...

szépek a virágaid,a lányok választották ki?
Marika

márta said...

Gabi, nagyon rossz helyen keresel tanácsot, mert az eddigi növényeim mind öngyilkosok lettek, úgy hogy ha valaki ért hozzájuk, tényleg adhatna nekem is tanácsot.
Krisz, tényleg Schefflera, most látom, hogy írja a cserepen, a pici kék virágos pedig Exacum (ez elég fura név).
Marika, igen, ők választottak, először mind egyet akartak, de aztán némi egyezkedés után mindenki rátalált az övére.

márta said...

Gabi, még annyit, hogy köszi a dicséretet, csak én tudom, hogy nem egészen érdemlem meg, de szerencsére nem azt kapjuk, amit megérdemlünk. Tegnapelőtt este amúgy Enikő is "kiakadt" rám, azt mondta, hogy elmegy jobb anyukát keresni magának :) Felhúzta a szandiját is, de aztán visszajött és inkább adott egy puszit.

Gabi said...

:-))

Anonymous said...

Nagyon szépek a virágok, az Exacum az egyik kedvencem, jó volt látni, hogy valamelyikük éppen ezt választotta. Tényleg kicsit furcsa nevű, de olyan kis kedves virág. Egyébként, ha rajta van a nevük, akkor lehet néhány tanács is rajta, pl. hogy milyen fényt szeret, alulról kell-e locsolni (általában ezt a növény elvárja, hogy betartsuk), és akkor nem kell az öngyilkosságtól tartani :)

Egyébként meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen bölcs anyuka ne értené meg a levelem :), tök jó, hogy rájöttél, hogy kell használni. De ha írsz, inkább gmail-re írj, az biztosabb, mint az iwiw (néha elszálltak a leveleim minden ok nélkül): nknoemiruth@gmail.com
Szép estét, Noémi

Józsi said...

Jaj, ne tegyetek be igy mail cimeket sehova, ha csak lehet, mert aztan elaraszt a spam. A @ helyett pl. lehet 'kukac'-ot irni.

Anonymous said...

Ajajjj, sajna én ilyeneket nem tudok, köszi József, remélem, megúszom spam nélkül.

Időbeosztás-guru said...

Márta, ha tanácsokat akarsz a virágokhoz, hát egészen egyszerű, csak beirod a Google-be, hogy Exacum, s már csorognak is a jótanácsok. Én pl. megtudtam róla, hogy magyarul keserűlevélke a neve, gazdagon virágzik, virágai illatosak, és elvirágzás után nem kell sajnálni kidobni :P
Mindezt innen.

márta said...

Látom, jól elvagytok itt..Mennyi virágkedvelő ! Naplopó, nekem sose jut eszembe, hogy a neten is utána lehet nézni dolgoknak. Már csak ezért is jó a blog, hogy emlékeztessetek rá. Azt hiszem, nem volt még 13 kommentes pósztom, ezt már csak azért is írom, hogy legyen 13 és ne csak 12 komment. Na, jó éjt, megyek aludni!

Anonymous said...

Látod, márcsak ezért is megérte virágot venned :)Esetleg vehetnétek még úgy, hogy ne tudjátok a nevüket, nekünk meg kellene határozni és az nyerne, aki a leghamarabb felismeri. Persze Google-t nem állja használni :)))