Thursday, November 5, 2009

Mióta

ilyen hosszúak az esték, megint előkerültek a fonalak, kötőtűk, horgolótűk, miegymások. Fejembe vettem ugyanis, hogy sapkát kötök a gyerekeknek, csak leírást nem találtam, legalábbis olyat nem, amit úgy értettem is volna. Ezért abból indultam ki, aminek a kötését a sálon kívül ismerem: a zokniból. Egy sapka az olyan, mint egy zokni orra nagyban. Így sikerült Sárának egy sapkát kötni, hozzá pedig sálat is akkor már. Nagyon örülök neki: egyrészt mert kiderült, tudok sapkát kötni, másrészt mert tetszik a tulajdonosának, ami egy mindjárt tíz éves leányzónál nem kis dolog.

10 comments:

Babi néni said...

Tök jó lett!

Ha leírást keresel, nézd meg a LionBrand oldalát, ott kötött holmik is vannak, ha jól emlékszem. Horgolt sapka/sál mindenesetre biztosan. :o)

Kriszta said...

Azt aaa, nagyon nagyon ügyesen megoldottad!!! És igen, egy ilyen korú leányka ízlését eltalálni nem kis feladat egyáltalán (enyém 11 éves múlt) :D, úgyhogy így teljes a siker :)

Lele said...

Én is sapkát kötök,de én még egszerübben.Nem tudom,hogy lányaid izlésén lenne-e.Fejmagasságú téglalapot kötök,összevarrom és az egyik végét behúzom.Fertig!Ha pedig túl belógna a szemecskékbe,felkunkorítani és körbe öltögetni.

Lele said...

Az általad kötött sapi szép lett,bizony.

márta said...

Köszönöm. :)

Zsizsa said...

Nagyon szép lett az együttes! :-) Mennyi idődbe telt megkötni? (Én tök kezdő vagyok, most tanulgatok.)

márta said...

Kb. három nap alatt kötöttem meg, persze nem állandóan ezt csináltam nyilván. Sok sikert a tanulgatásban. :)

Zsizsa said...

Köszi! :-)

liv said...

Megnőhetnének már az enyémek is, hogy legyen kis időm végre kötni! De nagyon inspiráló vagy, csak tudd.

márta said...

Köszönöm, hogy ilyen szépet írtál nekem.:)