Saturday, March 31, 2012

Ültettem

odakintre piros ribizlit, fekete ribizlit, málnát, szedret, mandulabokrot, vadszőlőt, rózsát, idebentre pedig mindenféle magocskát - mert szeretném látni, hogyan kezd életre kelni tél után a ház, tudni, számít-e s ha igen, mennyit, a törődés. Teszek-veszek.
Ezért van az is, hogy szeretnék mindenfelé, amerre csak járok és amerre csak nem, barátságokat kötni és megtartani, vagy legalább barátságféléket, mosogatom szívesen a kávéscsészéket, fütyültetem a teafőzőt a tűzhelyen, mert azt szeretném megtudni, csak azt az egyet, ( olyasféle gyáva tudnivágyással, mint ahogy Ivan nem akarta tudni az Ádám almái-ban, szereti-e őt vajon az Isten ) "hogy végül is megtörhetjük-e, nem a magunkét, a másik magányát; az áldozatét, aki fél, a gyilkosét, ki nem érzi, hogy ölt!, azét, ki már nem is mer tudni rólunk."(Pilinszky János, KZ-Oratórium)

6 comments:

zazálea said...

az egyik legremekebb film.
és ahogy azon aggódnak, lesz-e valami baja a gyermeknek az édesanya előélete miatt -lesz, csak éppen nem amiatt. és jó lesz, igenis.

csuda egy film!

aliz2 said...

"...ültesssek, oltsak."juttattad eszembe Aranyt...("csöndes fészket zöld lomb árnyán...benne én és kis családom...")

csillag said...

Áldott virágvasárnapot!
Növekedést a virágaidnak, növényeidnek és lányaidnak (minden bizonnyal meglesz a jutalma a törődésnek:) )

kastanie said...

Tényleg, ez egy virágvasárnapi bejegyzés volt. Az ablakodon benézve pont ugyanolyan volt a látvány, mint az enyém.
A palántáim nekem is nőnek, idén először.
A film nekem is tetszett.

Ciripbogár said...

énis, én is szeretném bizton tudni, hogy szeretet és törődés teszi ilyen gyönyörűvé azt a csírát az ellenfényben, és képes megtörni a magányt.

márta said...

nem minden csírából lesz növény, nagyon érzékenyek ezek a kis magok, van, amit hiába öntözök, nem akar kikelni, és van, ami egy ideig szép, aztán, hiába minden törődés, tönkremegy. sokat bíbelődök velük.
a kinti bokrok is mind dísztelen kórók még egyelőre.

a film az egyik legkedvesebb nekem, legjobban azt tetszik, ahogy a végén elkezdi énekelni a volt náci azt hogy : "how deep is your love"...ennél szebb filmvéget még sose láttam.

millió köszönet, hogy írtatok :)