Wednesday, August 29, 2018

A régi háznak,

mely néhány napig itt az otthonunk, Norvégia leghosszabb fjordjára néznek az ablakai. Odakint kitartóan esik az esõ. Alkonyodik. A víz fölött felhõk lebegnek el idõnként csendesen. Kicsit fáradtnak és erõtlennek érezzük magunkat. Ma is túráztunk ugyan, de aztán meleg teára vágytunk inkább, s éhesek is voltunk. Itthon tüzet raktunk, de aztán átjött a tulajdonos, hogy inkább ne tegyük, mert nem biztonságos a kémény.
Mindig eljön az a pont, ahol, ha nem figyelünk, széteshet minden. Egészen apró dolgok miatt lehet rossz a kedv, még a világ egyik legszebb helyén is.
De ugyanez a pont lehet esély is. Áldás. Valami nagyon jónak a lehetõsége is. Nem rajtam múlik. De annyit megtehetek, hogy javaslom, süssünk palacsintát. Gyújtsunk gyertyát. Fõzzünk teát. Üljük körbe az asztalt, s meséljünk régi történeteket. Legyünk még egy kicsit együtt, mielõtt a gyerekek mind felnõnek és szétszélednek.
Valamelyik kisasszony jövõ héten útrakel, s majd december elején jön csak vissza.
"Karácsony elõtt hazajövök" - ígérte. "Az Advent ugyanis mindig nálunk a legszebb."

M

6 comments:

Gyöngykaláris said...

<3

Katalin said...

úgy örülök, hogy elolvasod Edith Eva Eger könyvét
szépek a lányaid
szép a gyertyafény
gyönyörű az a vidék
érezzétek jól magatokat
ez a lényeg

Anonymous said...

Imádom a soraidat. Jó látni, hogy olyan könyvet olvasol, amelyről fejjel lefelé is rögtön kiált az A betű, amit én annyira imádok, és annyira az enyém, mert magyar vagyok és szeretek magyar lenni. Egy könyvcím, ami úgy kezdődik A - az kincs. :) (A szót először nem láttam mögötte, aztán azt is "megfejtettem.") Kívánom, megszülessen meg ezen a helyen is a PILLANAT. :)
Nem Anonymus vagyok: Asztalos Éva

L. M. Zsuzsi said...

Jaj, Márta! Zépek ezek a sorok (is). Az jut eszembe mindig, ahányszor a blogodat olvasom, amit nemrég találtam valahol: "Csinálj valamit minden nap. És ha nem is tudsz nagy dolgokat csinálni, akkor csinálj kis dolgokat nagyszerűen." - Te olyan nagyszerűen csinálod az egészen kicsi dolgokat is, hogy a sok apró, szerény részletből egészen nagyszerű kép bontakozik ki végül.

Timi said...

Milyen hangulatossá varázsoltátok az otthont a gyertyákkal! Annyira jól érződik a képeken is: kint zord idő, bent barátságos meleg :o)
A palacsinta is nagyon jó ötlet volt! :o)))

márta said...

Koszonom nektek!