Monday, April 26, 2010

Van egy

olyan külföldi blogíró, aki nagyon kedves nekem. Nem értem egy szavát sem, de mindig az ő képeit, írásait nézem meg először. Nem ismerem, nem is akarom megismerni, egyszerűen csak örülök, hogy van és szomorú lennék, ha nem lenne.
Ez egy olyan gondolatnak a kezdete, amelynek nem akarom mondani a folytatását.
Nehéz velem mostanában szót érteni.

Inkább beszéljünk a kertről.

Van itt ugye ez az incifinci darabocska kert nekem és mégis: milyen nagyon fáradságosan művelem meg. Nem is nevezhető művelésnek, tökéletesen tisztában vagyok dilettánsi minőségének a kertészkedő képességeimnek.
Mostanában ások. A kertnek azt a részét ásom, ahol legagyagosabb a föld, pedig oda tervezek veteményezni. Itt hűvös az éghajlat, még csak mostanában veteményeznek a népek. Rossz sejtéseim vannak a termést illetően. Na szép.

Ásni esőben is jó. A lelkemnek pedig akkor is szüksége van erre, ha újfent csak egy cukkini lesz az egész évi munkám gyümölcse.





8 comments:

iri said...

Hat ezek a kepek.....!Olyan kedvesek!

Borzási A. Kriszta said...

az utolsó tetszik nekem a legjobban. de annyit elárulsz, hogy melyik az a blog? ha vannak benne szép képek, belenéznék én is. az olyan pihentető!

Angéla said...

NE aggódj Mártám, mert nálunk is csak most melegszik az idő, és még vannak mások is akik most kezdik el a veteményezést, úgyhogy nem késő. És nálunk is olyan agyagos a föld, és ne mondjam, hogy milyen mély gyökerű gaz van, hogy nem tudom kihúzni a földből. De ennek ellenére én úgy hiszem lesz termés, azt mondják az ilyen földet szereti a répa, petrezselyem. És más zöldség is meglesz, én mindenfélét vetettem. Jó kedvet a munkához és jó pihenést utána!! Puszi

Magdalena said...

Ha csak egy cukkini lesz a munkád eredménye, Márta, abban is benne van az a csoda, hogy azt a kis semmi magot elveted és lesz belőle pár hónap alatt egy egész növény, ami talán még élelmet is adhat, mégha csak egyetlen vacsora erejéig is. Én ugyan a konyhakertet feladtam (nálunk színtiszta homok van, na az az agyagnál is rosszabb), de olyan nincs, hogy ha mást nem,legalább a petrezselyemzöldet ne termeljem meg a nyári főzéshez. Jó munkát!

Mike Adina said...

Én sem ástam még fel a virágos kertemet..., de tervezem. A kerti munka nekem is jó kikapcsolódás.

Kóczi Csilla said...

Kertészkedj csak, Márta és sose mondj le semmiről, ami a lelkednek jólesik! Na és az a fotó, a Három a kislány a tetőn, hát azon még most is somolygok. :o)

Anonymous said...

:) jo ez a gondolatsor. A kert az kell, ezt en is mindig igy erzem, nem feltetlenul a termeeet, hanem a munkaert, a kikapcsolodasert. Az en vegletem nem az h nincs termes, hanem h nem hasznalom fel, ami megterem :-< ... A folyamat boldogit, az eredmeny nem fontos, lehet az akarmilyen... zerge

márta said...

:)
Köszi, hogy hozzá(m)szóltatok.