Wednesday, September 11, 2013

Miután


egy röpke hét leforgása alatt másodjára olvasom különböző helyeken a kérdést, hogy : Hahó, nincs itt senki, emberek?! Mármint a blogvilágban. - csak annyit szeretnék mondani, hogy hahó, de igen, én itt vagyok, ugrálva integetek éppen, s lengetem a kockás kendőmet. Maradok is, fészbuk ide vagy oda. Tudom, hogy mind kevesebben olvasnak, de most ez az általános tendencia, s engem ez nem bánt. Nem sok elvárásom van egyébként sem, ami van, inkább csak magam felé, és még a gyerekek felé is lenne az a reménytelen követelődzésem, hogy pakoljanak el maguk után, miután naphosszat alkotnak ezt-azt. Ez utóbbit csupán csak azért, mert a történetemben én királylány szeretnék lenni, s nem naphosszat zsörtölődő boszorkány.

Amúgy semmi különös. Ritkán süt ki mostanság a Nap, de amikor! Akkor aztán! Ősz van, s a napok pont olyan hosszúak, mint amilyenek. A mindennapok kemény héját át-áttöri időnként egy ismerős gondolat: ezzel a kis darab múlandó életemmel, - és mindenki a magáéval - hordozói vagyunk a végtelennek. Erről szól a meghívás, engem ez lelkesít, valami ilyesmi lenne a feladat. Erről írok és fogok írni, míg világ a világ.
Hahó! Hahó!

31 comments:

aarkus said...

Jó tudni, hogy nem a nagy sötétségbe hahózunk, mert a végtelen súlyát is csak az bírja el, aki látja a maga Armenjeit. :-))

Marietta said...

Hasznos! :) Örülök ennek a bejegyzésnek! :) Csak így tovább !!! Egyébként mindegyik írás nagyon felemelő !!! :)

vacakka said...

Igazán örülök, hogy maradsz, remélem, még jó sokáig! :)

VRJúlia said...

:) Ölellek.
Kérdeztem egyszer, megismernél-e, mert a te kedvedért még regisztrálnék is...aztán nem tettem meg, mert itt vagy, és különben is elérhető, nekem így jó.
A blogvilág meg ugyan hogy zárna be- én még csak most kaptam rá az ízére. persze rám jellemző, hogy nem vagyok eléggé korszerű, de attól ennek még mennie kell előre. Én legalábbis kitartok.
Te meg nem írsz elég sűrűn. legalábbis nem annyira, ahogy én olvasni szeretném.
Ezeket mind tudtad:)- szóval üdvözöllek.

aliz said...

Haho, irj is! inkább többet... mert többször is olvasnálak! :)

Murray and Adina said...

Nagyon tetszik, ahogy és amit irsz (bocs, nincs - vagy nem találom a hosszú i-t). Szóval csak "visszahahózók" neked, hogy, itt vagyok, egy az olvasóid közül... :)

. said...

Egy Kornis Mihály interjúrészlet a 2009-es őszi Lettre folyóiratból (74.szám)

"Na most az az érdekes, hogy az internet olyan időszakát éli, mint a Vadnyugat a 19. században. Most születik az Új Egyesült Államok. Szó nincs a neten még kultúráról, az csak duma –, pénzről, nagy pénz leszakításáról van szó, az van indexre téve, és az az origója mindennek, de műveltségnek, minőségnek, tisztességnek, se semmi nagynak az úgynevezett közösségi portálokon még nyoma sincs. Szól a bendzsó, működnek a különböző köpködő kocsmák, kuplerájok, másutt a virtuális hóhérlegények, és… szóval rettenetes. De a világhálón máris vannak több mint tehetséges névtelen írók is, a maguk kicsi és gyéren látogatott webhelyein, a jövő öko-Edisonjai és Kafkái, akik az életüket több mint tisztességesen igyekeznek megfogalmazni, föltalálni és elveszejteni, tulajdonképp a szentekhez illő nyitottsággal. Az internet hatalmas közösség, ez a világ legnagyobb nyitott, dekanonizált közössége, épp azért létezik itt a tényleg tiszta jó szöveg is."

forrás, a teljes interjú

niqoe said...

Jelentem én itt vagyok,mindannyiszor örömmel...
És nem tudsz annyit irni,hogy rádunnék.
Milyen szép most is a mindennapok kemény héját...rész.
Enikő

Thea said...

Az utóbbi időben tényleg lanyhult a kedv.
Vajon miért?

Timi said...

Mostanában nekem sincs nagy kedvem blogozni...mármint másokat szívesen olvasok, de én magam ritkán írok...vagy mutatok...
De téged mindig szívesen olvaslak, még ha nem is hagyok megjegyzést :o)
És számomra királylány vagy! :o)))
(én pedig zsörtölődő boszi...mert a rendrakással nálunk is gondok vannak...)

Éva said...

Itt tiprakodom mindennap, hátha van új, csak nem vettem észre. :-)

kastanie said...

És olyan megnyugtató, hogy lengeted a kockás kendődet!

Anna said...

Régen kommenteltem, nagy ajándék, hogy egyszer észrevettem a blogodat.
Ami a fészbukot illeti, az is hozhat jót ám: kiváncsi voltam, mit is raktál ki kedvenc filmjeidnek. A hétköznapi mennyországot nem ismertem. Megnéztem, csodaszép prédikáció az egész film, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet rá.
Anna

Éva said...

Ha nem voltam egyértelmű, akkor azt akartam mondani burkolva, de azért érthetően, hogy gyakrabban is szívesen olvasnálak. :-)
Facebookot nem nagyon szeretem, de van haszna is.A blog után jön nálam, ha sorrendet állítok fel.Más a célja, annak megfelelően kell használni.Az valahogy gyakorlatiasabb, a blog, emberközelibb érzelmileg számomra.Aki beszédesebb, az blogos!:-)

Anonymous said...

ÁMEN!!!!

Monika said...

Hahó ,hahó! Visszalengetem a kendőmet.:)Az enyém csipkés.:)

Kastanie!Hogy lehet téged elérni????

zafiram said...

Én is a királylányt választom:)))

Bóbita said...

HAHÓÓÓÓÓ!!!

A MINDENSÉGHEZ MÉRD MAGAD!

Csak írj!!!!

Gyöngyi said...

Hahó, én is itt vagyok akkor is ha nem szólok :))

dundacska said...

Innen is egy hahó :)

(szoktál még szaladni? most olvastam el újra a félmaratonos posztod, szeretném én is elkezdeni, ha nem is az edzést, de a lélekápoló futást)

Piroska said...

Tőlem is egy sokszoros HAHÓÓÓÓÓ....én is MINDIG itt vagyok, de legtöbbször nem hagyok nyomot magam után...inkább a Te irásiad hagynak nyomot az én lelkemben :)))

Ezerszeres hála és köszönet értük!!!!

szeretettel

P.

Piroska said...

Tőlem is egy sokszoros HAHÓÓÓÓÓ....én is MINDIG itt vagyok, de legtöbbször nem hagyok nyomot magam után...inkább a Te irásiad hagynak nyomot az én lelkemben :)))

Ezerszeres hála és köszönet értük!!!!

szeretettel

P.

márta said...

Millió ölelés mindenkinek! De tényleg. Ez nekem most nagyon jól esett.

(Dundacska: igen, szoktam, én sem merném állítani, hogy edzek, de úgy azért az utolsó cseppig kipréselem magamból, amit lehet. És igen, erősíti a testet is, a lelket is. Hajrá!)

Éva said...

Én már készülök az adventi kalendáriumodra, mert az nekem minden évben várt ajándék. Illetve nem is egyes számban írom, mert egészen biztos vagyok a többi olvasód egyetértésében!:-)))
Egy-egy sor, kép is a nap melengető része, ha ennél bővebben kapunk az még jobb!:-)

márta said...

De Éva, még csak szeptember van! :))))

L. M. Zsuzsi said...

Ó, hogy mennyire reményt adóak tudnak lenni a mondataid... de ezek a fénnyel átszőtt semmi kis füvek ugyancsak, olyan tűnékenyek az őszben, mint mi, és mégis, bennük ragyog az egész teremtés...
Nem tudok én sem ráunni az írásaidra, és a képeidre sem. Mind ugyanarról beszél szinte, amit naponta jó hallani, olvasni, gondolni, ahhoz, hogy legyen bennünk életöröm.

Éva said...

Márta, nem baj, hogy szeptember van, bennem egész évben megvan az igény az adventi kalendáriumodra. Meg aztán az az igazság, hogy biztosítani is szeretném az élményt ilyen "furmányos", egyáltalán át nem látható módon módon:-D, hogy emlegetem már jó korán, hogy meggyőzzelek!:-)))
Akkor erről ennyit!

Bagira said...

Hahó! A netmegvonást próbálgattam az elmúlt napokban... sikeresen. De ma hétfő van, és muszáj volt Mártát olvasni :) Rosszul esett volna, ha nem írtál volna. Örülök, hogy folytatod... 5 és fél év Márta olvasás után nem tudnék csak úgy lemondani róla... :)

Ciripbogár said...

hahó, de jó látni Téged, ahogy integetsz, és elmondani, mennyire fontosak nekem a mindennapi gondolataid, szinte minden mondatodat legszívesebben a falra írnám, hogy lássam mindig, ha elcsüggedek.

Anonymous said...

Mi az, hogy nem olvasnak? Én, kérem szépen, itt vagyok, folyamatosan érdeklődöm, csak épp nem követelőzöm :-)))) Szóval vigyázat: Figyelek!

Szeretettel:
Ilona

Anonymous said...

Szia Márta!
Én is itt vagyok, én is olvaslak, csak csendben és magamban, de mindig visszatérve...
Néha gondolatban veled sétálok és teázok.Remélem nem baj... Noémi