Tuesday, February 13, 2007

Egyelőre ugyan nem lehet comment-et hagyni...

...de azért majd lehet próbálkozni. Valamit nem állítottam be jól, de majd egy szakértő segítségével orvosolom a dolgot.
Ma reggel Annácskám mindent elkövetett, hogy itthon maradjon velem. Betegnek tettette magát, érvelt, könyörgött...Azt hittem, történt valami az oviban, azért nem akar menni, de végül elárulta, hogy csak velem szeretne lenni, kettesben. Amúgy ugyanezt Sára megcsinálta velem a múlt héten, has- és fejfájást szimulált, és miután elmúlt nyolc óra, és már lekéstük a sulit, csodálatosan meggyógyult. Teljesen átvert. Csak tudnám, hogy más anya hogyan tudja elosztani az idejét és figyelmét egyenlő módon a gyerekei között! Nálunk ebből mindig reklamáció van. "Őt többet ölelted! Őt jobban szereted! Világgá megyek!"
Szerencsére ők olyan gyerekek, akik kimondják azt, amit éreznek és gondolnak. Másokkal szemben már többé-kevésbé tapintatosak, ( például tudják, hogy nem mondunk olyant hangosan, hogy :"Niiii, öreg néni!", vagy "Anya, ennek a néninek miért látszik ki a pupija?")
De Tibit és engem nem nagyon kímélnek. Ami a szívükön, az a szájukon.
Csak remélni tudom, hogy nem rontunk el sok mindent a nevelésükben, és hogy boldog, egészséges lelkű felnőtté válnak. That's why I'm praying for...

5 comments:

Időbeosztás-guru said...

Tényleg nem lehet kommenteket hagyni? :D Vagy már orvosolta a dolgot a szakértő?

Hát, nagyon klassz gyerekeid vannak :) Majd látunk fényképeket is valahol online?

márta said...

Józsi jelezte, hogy csak bloggosok üzenhetnek, és tényleg így van, azt látom, de nem tudom, hogy állítsam be, hogy más is írhasson. Majd Tibivel kinyomozzuk, ha hazajön.

kiddos said...

hat akkor nalatok a tabu nem lesz tabu erteku ;)

szulonek lenni nem konnyu. de szep hivatas. en is kulcsolok azert, hogy jo szulok legyetek es a tobbi szulo ismeroseimert is :)
rajta vagytok a listan, szoval jo gyakorlatozast :)

csillag said...

Nagyon-nagyon örülök, hogy te is nekikezdtél blogot írni :D. Ha csak egy-egy gyerekmondást van időd írni, már az is valami :). De ha többet írsz, akkor még jobb :)

natikrisz said...

Nemrég azt hallottam egy szakembertől, hogy néha-néha meg lehet engedni a gyerekeknek egy ilyen görbe napot, amikor otthon maradhatnak mindenféle különösebb ok nélkül, főleg, hogyha a szüleikkel szeretnék eltölteni az időt. Állítólag kell az ilyesmi nekik s ezek megelőzik a későbbi, nagyobbívű lógásokat...

Bölcsességet Nektek a nevelésben és soooooooooooooooooooooooooooooooooooooook leleményességet, jókedvet hozzá.


Amúgy, ha azt szeretnéd, hogy bárki kommentálhasson Neked :D, akkor állítsd be úgy, hogy Anonymus is commentelhessen. S akkor szabad a gazda.