Friday, July 31, 2009

Úgyse

fogjátok kitalálni, mit csináltam ma. ( Vigyázat, a legújabb mártabolondéria következik.) Hát például szappant főztem. Na jó, azt még nem tudom, jó lesz-e ténylegesen...de csupa olyan dolgot tettem bele, ami szép, jó és hasznos a bőrnek. Ugyanis kezdem mindinkább nem bírni a boltból vett szappannal vagy tusfürdővel való mosakodást, illetve hát a bőröm tiltakozik.
Először is kimentünk a kertbe, szedtem egy csokor virágot és leszedegettem a hamarosan száradófélbe kerülő virágokat: rózsákat, csokoládévirágot és levendulát. Amúgy ebben az állapotban nagyon szépek a virágok.


Aztán - míg a gyerekek megnéztek egy mesét (nagyon fontos, hogy ne legyenek ott a konyhában szappanfőzés közben) - én húztam egy rózsaszín gumikesztyűt, feltettem a napszemüvegem (mert nem találtam sehol T. búvárszemüvegét), és emígyen felszerelkezve mindenféle védőeszközzel elkészítettem életem első ( de ha sikerül, nem is az utolsó) szappanát. Van benne mindenféle, a recept nem titkos, de nem is fogom ide most beírni ( nem én kerestem ki a netről, nagyon köszönöm, hogy nekem is ideadtad, te kedves A. :), de amit mindenképpen kiemelnék a hozzávalók közül, az a kecsketej. Meg a méz. Meg az olívaolaj. Meg a sáfrányolaj. Meg hát egy csomó minden, ami nélkül nem lesz szappan a szappan.
A végén sütiformákba öntöttem a keveréket, holnap este már kiszedhetem, felvághatom őket, és aztán már csak négy hetet kell várnom, hogy ténylegesen tudjam, jó lett-e vagy sem...Majd meglátjuk.

10 comments:

Mike Adina said...

Hűha, nahát, Márta, ez igen! Le az összes kalapommal előtted.

Anonymous said...

Hogy Te miket tudsz? Nagyon sokoldalú vagy!

Kriszta said...

Az igen, nem semmi :) Kíváncsian várom az eredményt, hogy milyen lett :)

márta said...

Én is nagyon kíváncsi vagyok. És ezt tényleg nem én találtam ki, szóval nem én vagyok a sokoldalú, én csak hamar lelkesedem az ilyesmi dolgok iránt és mindenfélét kipróbálok.

Angela said...

Jézus! Nagyon érdekel! Szeretnék ilyet én is!

iri said...

En nem lepodtem meg, kineztem beloled,amilyen lelemenyes vagy.De azert erdekelne a recept ha nem vagyok tolakodo,vagyis inkabb az hogy ezekbe a "finomsagokba" is jar maroszoda.Mert ha nem mitol all ossze?

Jade said...

Ugyes vagy Marta! Alig varom lassam oket kozelrol! Kar, hogy nem lehet megszagolni is oket!

Gyöngyi said...

Gratulálok !!!!!
Biztos meg lesz az eredménye a fáradtságodnak :)

márta said...

Iri, ha a marószóda az a NaOH (nátriumhidroxid) vagy másik nevén lúg, akkor igen, persze hogy kell bele, különben tényleg nem áll össze. :)

iri said...

Igen,NAOH-rol van szo