Wednesday, December 10, 2014

10.


Vannak napok, amikor nincs megállás. A mai nap ilyen. És én megyek, elszántan és saját méretre szabott bátorsággal, egymás után abszolválva a végtelennek tűnő lista legsürgősebb elemeit. Munka megvan, sítáborba ami még hiányzik megvéve, kenyér megvan, elfogyott az olaj, azt is vettem, gyerekek többé-kevésbé akkor és odaszállítva amikor és ahova kell, posta elintézve. S csak egyszer fakadtam keserves sírásra, akkor is volt, ki megöleljen.
Időnként - mondjuk ha tovább tart a zeneóra - megállok, várok, felnézek a csillagos égre. Kilégzés, belégzés. Nekem ragyognak az égen a csillagok, s tudom, lassan, csendben épül az Úr útja életemben, de épül, láthatatlan igyekezettel.  
"...mint pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti."
(Ézsaiás könyve 40:11)

12 comments:

Piroska said...

Nekem a hét első két napja volt ilyen...a mai egy kicsit nyugisabb...

Jó pihenést estére :)

Kati said...

Kedves Márta, köszönöm a mindennapi szép gondolataidat.
Békés adventi napokat kívánok
neked és családodnak is.

Kati said...

Kedves Márta, köszönöm a mindennapi szép gondolataidat.
Békés adventi napokat kívánok
neked és családodnak is.

leda said...

https://www.youtube.com/watch?v=Re75Mn85Jjk Szeretettel Neked, Márta! :)

ildikó said...

de szép ez az ige...

Éva said...

Nézem a havat, és olvasgatok. Nyitogatom a kalendáriumod ajtajait. Jó, hogy vannak!

Bea said...

Én tegnap háromszor fakadtam keserves sírásra, vannak ilyen napok, amikor nincs mit tenni ez ellen. Remélem ma szebb és türelmesebb napunk lesz.

Katalin said...

kellenek ilyen felfelénézős, csillagbalélegzős percek is, hogy mindig, MINDIG minden pillanatban - akkor is, ha elfelejtjük-, TUDNUNK kell, hogy Ő terelget, és támogat...de jó ez


eddig sosem kellett bizonyítanom, hogy nem vagyok robot, most valami történt a gépemmel, hogy számokkal kell kódolnom a hsz-aimat

Éva said...

Off!
Nyugi, Katalinom a hiba nem a te gépedben van:-)))), nekem is bizonyítanom kell, hogy nem vagyok robot, és más olyan helyeken is, ahol eddig nem kellett, de megéri!:-)

Timi said...

" S csak egyszer fakadtam keserves sírásra, akkor is volt, ki megöleljen."
Ez nagyon tetszett...♥♥♥

Tündérlátta said...

Tegnap este olvastam egy cikket a megszentelt élet évéről. A te életed is pont így világít!

márta said...

Katalin, Éva, nekem is bizonyítanom kell, hogy nem vagyok robot, de nem én állítottam be, magától lett ide, s fogalmam nics, hogyan lehetne kivenni...Köszönöm, hogy így is írtok. :)