Wednesday, March 4, 2009

Régebben

részt vettem egy bookclub-ban. Egy angol hölgy tartotta, és elmentem párszor, mert annyira vonzott az a lehetőség, amit az "angol" meg a "bookclub" szavak felcsillantottak előttem. Végül aztán nem működött a dolog, mert elég kevesen jöttek, akik voltunk, se tudtunk normálisan angolul, szóval nem úgy volt, ahogy elképzeltem, hogy majd szépen megtárgyalunk egy mindenki által elolvasott könyvet. Azért jó volt, mert egyrészt lehetett angol könyveket kölcsönbe elvinni, másrészt pedig én szeretek teázgatni szép kis csészékből, és az ilyesmi megszervezéséhez senki sem ért úgy, mint az angol hölgyek.
Ez csak azért jutott eszembe, mert valamelyik este megnéztem ezt a filmet, ugye nem kell elmagyaráznom a Jane Austen és bookclub szavak kiváltotta érdeklődést részemről... Aranyos, könnyed kis film, de csak az érti, aki elolvasta J.A. összes könyvét, éppen ezért Tibi nem is tudta végignézni velem :).
A klubról jut eszembe - mert annyira szeretem a mindenféle ilyen rendszeres, kifejezett avagy kifejezetlen céllal létrejövő alkalmakat - hogy ma is találkoztunk Juttával és Bärbellel reggelire, és vagy egy órát vártunk Bärbelre, mikor is kiderült, hogy ő meg ránk várt, mert mindketten azt hitték, ők lesznek a házigazdák. :) Welcome to the Club! - ezt is mondhatnánk ugye...

6 comments:

Anonymous said...

:) Úgy látszik a német nyelv nem túl egyértelmű a találkozó megbeszélésben, még az anyanyelvűeknek sem. :D

Viki said...

Nem is tudtam, hoyg van ilyen film!:) Sürgősen felkutatom. Mondjuk én is egyedül fogom nézni itthon, az biztos!;-)

A reggeli találkozótok olyan mint az egyik Micimackós mese. Nyuszik várta Kangáékat, Kangáék pedig Nyuszit.:)

Lollypopka a közel-keleten said...

Marta, koszonom a hoteles bejegyzést. nagy segitseg!!

márta said...

Szívesen!

Klári B. said...

:) Mi is meg neztük, és én sem Csongi sem olvastuk akkor még minden konyvét, sőt, Csongi egyet sem, mégis velem nézte és nekem legalábbis nagyon tetszett. :)

márta said...

Le a kalappal Csongi előtt...:)