Wednesday, March 11, 2009

Nem tudom, másnál


mi a helyzet, de én nem igazán tudok finom tortát sütni. Tegnap valaki 35 évet töltött itt nálunk, de leszögezem, hogy nem én voltam. :) Nagyon készültem rá. Megsütöttem a piskótát, az simán szokott menni, általában csak a krémet szoktam elrontani. Szóval, kerestem egy csokikrémet, amit kicsit átalakítottam és végre olyan csokitortát sütöttem, amiből van ugyan még egy kis szelet, de alkalmas arra, hogy önmérsékletet és önzetlenséget gyakoroltasson velem, mert ugye hátha valaki nálam is szívesebben megenné...
Leírom a receptjét, hogy meglegyen, ha újból szükségem lenne rá:
Csokikrém: 4 dl tej, 1 csomag vaníliapudingpor, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál liszt, 5 dkg étcsoki felolvasztva, 2 db tojássárgája. Ezekből sűrű krémet főzünk és miután kihűlt, hozzáadunk kb. 200 ml előzőleg felvert tejszínt. Ennyi. :)
(Az eredeti recept nem tejszínt, hanem 15 dkg margarint ír, de én nagyon nem szeretem a margarinos krémeket.)

4 comments:

Viki said...

Jól néz ki!:)

Anonymous said...

szia, bocs, veletlenul tevedtem ide, es maris okoskodok, de egyszer probald ki az alabbi csokikremet: fel dl habtejszint melegits fel, eppen csak forrasig, de ne forrald. torj ossze 30 dkg etcsokit, tedd a forro tejszinbe, es kezi habveroven keverd simara. ovatosan, nem kell "verni", csak jo simara kavargatni, lassan, komotosan, ahogy olvad a csoki. hagyd kihulni, aztan tedd be 24 orara (tobb is lehet) a huto leghidegebb reszebe. falhasznalas elott egyszeruen verd fel gepi habverovel. tudod, a ketlhabveros robot, arra gondoltam. ez a krem tokeletesen csokoladeizu, habos es konnyu, es nem esik ossze. meg poharkremnek is jo egy kis eperrel, sot, ha felveres utan berakod a fagyasztoba, isteni finom csokiparfe lesz belole!

márta said...

Köszönöm, ki fogom próbálni. :)

Laszlo said...

Hm... szép kép :)