Friday, March 6, 2009

Mivelhogy



én olyan nagyon rendes vagyok, hogy nem hagyom kétségek közt vergődni szeretteimet - konkrét esetben a legjobban szeretett szerettemet - ugyancsak konkrét esetben afelől, hogy mit szeretnék ajándékba kapni, hát voilá, itt van a kezemben az előre megkapott szülinapi ajándékom. Egy kedves kis Olympus E-500-as. Nagyon szép (ez fontos!) és megfelel azoknak az objektív feltételeknek, ami miatt szerettem volna egy ilyen gépet. Próbálgatom, nézegetem, fordítgatom magamnak az felhasználási útmutatót - és még nem tudtam EGY normális képet sem készíteni vele, de majd csak összemelegedünk. Két hibájára már rájöttem: nincs rajta szupermakro beállítás és az LCD képernyőn nem lehet látni fotózás közben a képet, tehát mindig hunyorítanom kell az objektívbe való kukucskálás közben, mint ahogy a profi fotósoknál lehet látni, csak nekem ez nehezen megy, mert kacsintani sem tudtam soha anélkül, hogy egyik szememet ne kellett volna lefognom a kezemmel...

17 comments:

Noémi-Ruth said...

:)))

Viki said...

Gratula! Majd a szülinapodhoz is és most a géphez!:)

Anonymous said...

akkor te leszel a felkezes fenykepesz ;) aki fel kezevel eltakarja a fel vilagot, hogy a masik felet siman lekaphassa :)) hasznald jokedvel a kis 500-asodat :)

Józsi said...

Látod-látod, nem ártott volna egy kicsit legalább tájékozódni a kívánság világos kifejezése előtt, hogy ne ért volna váratlanul a DSLR gépek kukucskálós hátránya :)
Na, de majd belejössz. Aztán ne szorítsd nagyon a szemedhez, mert meglátszik.
Jó gyakorlást :)

iri said...

Bizonyara vegulis jol meglesztek kettesben

Adona said...

jo le/fel kepezest, aztan majd oszd meg velunk is, mit kattintottal le :)

Anonymous said...

Állítólag attól profi, hogy nem látod az lcd-n. Hát, nem tudom, de azért legyen sok örömöd benne! És érdemes rákeresni magyar nyelvű használatira a neten, persze ha csak nem fotós szaknyelvet akarsz gyakorolni:-)
Más. Te hozzáférsz a blogomhoz? Mert én meg még egy páran nem:-( Ha nem, kapsz-e hibaüzenetet és ha igen, mit. Mert mi még azt se kapunk:-(
KAnya/Kata
És itt se enged a saját nevemen üzenni:-( ÁÁÁÁÁ

márta said...

Köszönöm a sok biztatást.:) Várom, hogy kisüssön a nap és jó fények legyenek, mert a sok esőtől egész nap sötét van.

Kata, már tegnap este sem tudtam belépni, de azt hittem, az én gépemmel van baj. Nekem se ír ki semmilyen üzenetet. Ó, de bosszantó.

Laszlo said...

Hát gratulálok! Biztos sok kedves együtt töltött időtök lesz :D

Jade said...

Nagyon jo kezekbe kerult, mert amugy is olyan jo fenykepeket tudsz kesziteni! Hasznald elvezettel!

BKata said...

Képzeld, az explorerrel megy a blogger nálam, nem tudom, te mit használsz, de esetleg próbáld meg azzal. Húh, de megkönnyebbültem...

Anonymous said...

akkor banzáj : )
és belefogsz jönni.
emlékszem nekem is eltartott egy darabig mire a hunyorgás automatikus lett, ráadásul én balszemes vagyok.
Tudsz majd makro-kat is fotózni, nekem a nagyon régi gépemhez csak plusz közgyűrű kellett, a férjeméhez talán másik objektiv.

Anonymous said...

gratulálok a géphez!Sok örömöt és szép képeket!De biztos vagyok benne hogy te szuper képeket fogsz késziteni!:)

Laszlo said...

Na, Márta, valami jó makrós fotó, vagy hosszú exponálásos, vagy bármi? Még nem barátkoztál meg annyira a géppel? :)

márta said...

Még nem, de makrót nem is nagyon lehet vele jót csinálni, így most veszünk hozzá egy másik objektívet is. :)

Laszlo said...

Na hajrá!:)

Lele said...

Mond csak,hogy boldogulsz most a kamerával 3 hónap praxissal a hátad mögött?Hogy miért kérdezlek,mert én is boldog és zöldfülü tulajdonossa vagyok egy szintén tük.reflexes kamerának.