Wednesday, June 10, 2009

Olyan jó,

amikor mindenféle megmagyarázhatatlan dolgokba keveredek. Ilyenkor mindig azt képzelem, egy regény főszereplője vagyok, vagy ha nem is, legalább egy pici mellékszereplője. Például ma, mikor éppen azon bosszankodtam a kertben, hogy a fűnyírás kellős közepén adta be a kulcsot a fűnyíró és most olyan kis felemásan néz ki ott minden, szóval pont akkor megjelent a kapuban egy ismeretlen ember, és vele még két ember, szóval akkor ez már három ember. :) Mondja, hogy keresik a Familie Prodán-t. Mondom, hogy mi vagyunk, de ezen aztán annyira elcsodálkozott, mintha nem tudná, hogy aki keres, az néha talál. Érdeklődött, hogy tudok-e magyarul (miazhogy!:) és akkor legyek már szíves beszélgetni a vendégeivel egy kicsit. Nos, ők magyarok voltak, németül nem nagyon tudnak, itt dolgoznak valahol a közelben és mivel szeretnék, ha a gyerekük is hamarosan kijönne ide, egy tanárnőt keresnének neki, aki segítene majd a nyelvtanulásban. És azért gondoltak rám, mert azt hallották, hogy én az lennék, márminthogy tanárnő.
Amit így utólag furcsállok, a következők: hogyan keveredtek pont oda, hiszen a kertek a város legszélén vannak, elkerítve, senki sem jár ott merő véletlenségből, honnan tudták a nevemet és főleg, miből gondolták, hogy tanárnő lennék? :) A német fickót meg is kérdeztem, honnan az egyoldalú ismeretség, és azt mondta, hogy hát mindenki szokott látni, ahogy autózok a városban. (Ja tényleg, még mindig magyar rendszámmal közlekedünk.) És értem, hogy nem nagy városról van szó ( 8000 lakos), de akkor is, fogalmam sem volt róla, hogy ennyire kilógok-kilógunk a többiek közül. A tanárnős dolgot pedig csak úgy tudom megmagyarázni, hogy sokat megyek erre-arra a lányokkal, és ha csak egy kis időre megállunk valahol játszótéren vagy bárhol, akkor én előkapok egy könyvet és olvasok, gondolom, emiatt tűnhetek annyira intellektuálisnak és nem az agyonhordott lila kardigánom miatt. :)
Az igazság viszont az, hogy egyáltalán nem akarom tudni, mi a magyarázata ezeknek a megmagyarázhatatlan dolgoknak, és remélem, soha nem is fogom megtudni, mi az a hiányzó láncszem, ami ezeket a dolgokat amúgy kristálytisztává tenné, mert olyan jó ilyen sejtelmes majdnem-pici-mellékszereplőnek lenni egy nem túl izgalmas, számomra mégis titokzatos történetben...:)

8 comments:

Lele said...

Véletlenek nincsenek;s az ami most még "titokzatos",lehet,hogy szépen majd késöbb kinyilik tenéked.Eppen csak nyitottnak kell lenni.

Betti said...

Hogy ezt milyen szépen leírtad! Már nehogy azt mond, hogy nem vagy tanárnő!

eszter said...

Hát, ez nagyon jó volt!

Anonymous said...

..és gondolom, elvállaltad a nemes feladatot... amúgy én is sokat agyalnék egy ilyen esemény után, h összekössem a szálakat :)zerge

zafiram said...

Kíváncsi lennék, hogy egy megrögzött racionalista milyen magyarázatot adna erre a történetre.

marika said...

nem kételkedem abban hogy jó tanárnö vagy:)

Jade said...

En is valahogy igy jartam. Kb 2 het utan ma rajottem a titokra, talan majd irok is rola. De olyan jo, mikor neha titokzatos dolgok tortennek korulottunk!

Maresz said...

Ez érdekes:)), tényleg ügyes szereplő vagy:)).