Apró léptekben ugyan, de készül a tarkabarka takaró, már éppen akkora, hogy egy fázó cica megmelegedhetne alatta...:)
Ez pedig a frissen főzött eperlekvárom ( éjjel fél egykor rakosgattam az üvegekbe) a frissen sütött kenyéren.
Sunday, June 14, 2009
Jókedvre hangoló képek magamnak
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Nyami! :-) Jó és "finomnak" néz ki az eperlekvár! ;-)
Hu, a takaro nagyon szep, egyre szebb!
Es az a lekvaroskenyer.... Ugy beleharapnek! Sajnos itt ritkan eszunk olyan otthonihoz hasonlot. Vettem egy kenyersutot, de vissza kellett vinnunk, nem mukodott jol... :(
Én sem kenyérsütővel sütöm, hanem tortaformában a sütőben.
Ha jol bevalt recepted van, elkuldened nekem, legysziiiii!
Én ezekből a hozzávalókból sütöm:
570 ml víz
másfél kávéskanál só
másfél kávéskanál cukor
másfél evőkanál olaj
összesen 650 g liszt ( ide teszek kb. 2/3 rész fehér lisztet, majdnem 1/3 rész teljes kiőrlésűt, és kicsi rozslisztet)
150 g búzadara
1 csomag szárított élesztő
Ezt jól összedagasztom, hagyom megkelni, aztán megint összegyúrom (nagyon lágy a tészta) és beleteszem a (nekem szilikonos van) kerek tortaformába. Ott is kelesztem egy kicsit aztán megsütöm. Teszek egy kis valamiben vizet is a sütőbe. Mikor kiveszem, azonnal kendőbe csavarom és nylonzacskóba teszem. Akkor vágom fel, mikor kihűlt. Így ez nekem nagyon finom szokott lenni, de volt már aki megsütötte az általam adott recept szerint és nagyon kemény lett. Meg aztán a lisztek is különbözőek országonként, ezért mindnekinek saját magának kell kikísérleteznie a saját kenyerét (de nagyon megéri). Sok sikert hozzá!:)
Post a Comment