Tuesday, December 3, 2013

3.


Ha az idő mértékegysége a ceruza lenne, akkor egy ceruzája járok be a városba könyvelőséget tanulni, és nagyjából pont egy ceruzája nem találkoztam még senkivel, aki megértette volna, miért pont én, miért pont könyvelőséget.
Miért, miért. Azért, mert szeretem a logikát, és a könyvelőség logikus. Mert nem olyanok a körülmények, hogy közel s távol lehetőség lenne valami sokkal látványosabb munkára vagy tanulnivalóra. Nem olyan a nyelvtudásom, és nem is lesz soha olyan. Nem vagyok már nagyon fiatal, természetesen fiatal vagyok és szép, csak nem annyira. Mert egy családi asztalra kézzelfogható ételt kell letenni, és reménykedem, hogy néhány ceruza elkoptatását beválthatom majd egy darab kenyérre. Mert úgy gondolom és úgy élem meg, hogy bármit, de bármit a világon lehet szeretettel és örömmel csinálni. Mert képes vagyok megtalálni a poézist a számok és kontók világában is. Értékelni tudom, ha a feladatban nem úgy írják, hogy mondjuk "elromlott a cég számítógépe, venni kellett újat, ennyi és ennyi a forgalmi adó, ennyi és ennyi az árkedvezmény...", hanem így: " a vállalat számítógépe kilehelte a lelkét". 
Ha felhívom a szüleimet, és megkérdezem aput, hogy van - az év folyamán agyvérzése volt - soha nem azt mondja, hogy jól, mindig azt: nagyon jól
Ezek a különbségek számítanak, ezek teszik gyönyörűvé az életemet.

"...én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." 
(János evangéliuma 10: 10)

14 comments:

csillag said...

Apud tényleg mindig úgy mondja, hogy "nagyon jól" :)

Ciripbogár said...

jaj de jó, hogy van Kalendárium! Jaj de jó, hogy lehet kicsi lámpást gyújtani! Észrevétlenül lett életem részévé ez a blog, a gondolataid,olyan észrevétlenül, minthogy egyszercsak kedvem támad kását enni reggelire gyümölcsökkel, vagy eszembe jut egy mondat valami csészefülről, ilyesmik. Életembe is egyre jobban jelenlévő az Ige, és remélem a gyümölcsei is.

Köszönöm a mai ajándékot, megcsípte megint a szememet.

Hajnalka Nagy said...

hmmm, pont mint az én apukám :) nem tudom, hogy lehet így, de lehet... én ennél gyengébb vok, ha megkérdezik inkább őszinte vok, v.pont nem és nyafogni kezdek ez+az miatt s utána korholom magam, h minek???!!! hálás lehetek csomó mindenért, jó az élet, minek nyafogni?!
köszönöm és hálás vagyok Neked az idei adventi kalendáriumért! jó benézni, tudni, hogy vmi mindig vár ránk...Tőled!...:)itt magyarul, odaát FB-on meg angolul :)
köszi!

Lele said...

Szeretettel fogadlak a 30+ diákok klubbjába! :-) Jó tanulást!

Katalin said...

azért sokan elgondolkodnak remélem, ha a könyvelők feladatában úgy írják a cég számgépe "kilehelte lelkét"

tudod mi a legklasszabb benned?
az, hogy azért, mert (elvarázsolt)varázslatos lény vagy, nagyon is két lábon állsz a földön :)) és felkészülsz olyanra is, ami kenyeret ad, nemcsak a lelket hizlalja
na ez a jó
ez a NAGYON JÓ"
(és erre nem vagyok én képes:)))
apukádnak meg nem is csodálkozom, hogy ilyen pozitív a lelke:)*

Réka said...

Köszönöm az idei kalendáriumot előre is! A mostani írás nagyon szépre sikerült. <3

Piroska said...

Hmmmmm...én pont ezt csinálom nap mint nap....nekem ez a munkám :)...és szeretem, mindamellett, hogy nagyon nehéz helytállni a romániai törvényváltozásoknak...(mert nálunk nincs külön jogász, és külön könyvelő...nekünk kell a törvényeket is figyelni és jól alkalmazni:))

Isten hozott a klubban :)

Szeretettel,

Piroska

Gyöngyi said...

Mindig is tudtam hogy nagyszerű vagy Márti! Tudom képes vagy rá és meg is tanulod! Jó tanulást neked! Nem tudtam mi történt apukáddal :(
Jobbulást neki!

Holdgyöngy said...

Jó volt olvasni a soraidat, lélekmelengető. A könyvelőséghez: én mindig csodálom a gazdaságis szakembereinket, tőlem ez annyira távol áll, s olyan "titokzatos". Nos, nekik meg a mienké. Viszont így nyílatkozni még sosem halottam őket. Ahogy hallgatom apukádat, az alma nem esett messze a fájától!

liv said...

Drága vagy. Te olyan bájjal és élettel fogod ezt csinálni, hogy mindenkinek megjön majd a kedve a "könyvelőséghez". Is. Nekem már annyi mindenhez megjött a kedvem Miattad. :)

márta said...

:))

iri said...

En csak gratulalni tudok, mert ez csak frissesegedre lesz.Na ertsd jol,ha a kifejezes nem a legjobb

Szentpyr said...

S mennyire szeretnivalóak ezek a férfiak, legyenek kicsik, vagy hajlottabb korúak.

kastanie said...

Kösz, Márta, én is számokkal keresem a kenyeremet.
Márta