Thursday, December 5, 2013

5.


Viszonylag nehéz olyan időpontot találni a családunkban arra, hogy ebben a szép adventi időszakban itthon is legyünk mind egy szálig, ráadásul jókedve is legyen mindahányunknak, vagy legalábbis valamilyen kedve.
Ezért nagyon boldog tudok lenni, ha sikerül kirángatni négyötöd részünket s elindulni sétálni az erdőben egy rövidet. Utána kipirult orcával teát főzni, s megsütni a délelőtt elkészített mézeskalács tésztát. Nem bánni ha az idillbe folyamatosan hiba, némi hajtépés, kiabálás, apró sértődés, pohártörés, teakiborulás vegyül.
 Boldog vagyok, mikor sikerül egyszerűen csak szeretni az én tökéletlen, hangos, csodaszép, reális életemet...

10 comments:

Emi said...

:)))) sokszor van olyan érzésem, hogy rólunk írsz, köszönöm!

csillag said...

Emi, attól még te is írhatnál a tökéletlen, csodálatos reális életedről :)) Én biztos szívesen olvasnám :D (hej, azok a szép yahoo360as evek)
Márta...köszi ezt a gyönyörű adventi ajándékot. Szép adventet!

Réka said...

Tegnap este a kisfiam totálisan kiakadt, hogy még mindig csak egy gyertyát gyújtunk meg, a férjem, meg 12 óra munka után ezt nem bírta cérnával, így elment sétálni. Mi a gyerekekkel megtartottuk az esti gyertyagyújtást, és olyan JÓ volt. Még így is... És persze utána kibékült mindenki mindenkivel. :)
Márta! De kár, hogy nincs egész évben Advent! Úgy olvasnálak egész évben, minden nap! De persze akkor nem lenne ilyen varázslatos, mint most. ;)
Hálás vagyok Érted Istennek!

iri said...

Olyan realisan szep mindez!

Monika said...

Olyan jó,hogy máshol sem tökéletes mindig minden!Ez nekem nagy vígasztalás,köszönöm!

Éva said...

Én is szeretem, ha valami nem tökéletes. Van benne részem, nem is vagyok emiatt elégedetlen. :-D
Az is szembe jut az írásaidhoz tett képekről és néhány mondatodról,hogy ott( a magasság miatt, ugye?), sokszor van hó, itt meg mindig lutri, hogy karácsonykor lesz-e, de általában nincs.
Decemberben is többször szeretnék, és most míg ezt írom, nem foglalkoztat a hólapátolás.:-)

Hajnalka Nagy said...

...n meg attól vagyok boldog,hogy írsz ide újra, minden nap nekünk... s attól is boldog vagyok, mint sztem sokan mások is, hogy dejóóóó nem csak mi vagyunk "ufók", no lám nem csak nálunk vannak hajtépések, rossz kedvű, nyűgös gyerekek/felnőttek... áldott adventet továbbra is és köszönöm!!

Anonymous said...

Nagyon tetszik!!!!!

márta said...

Köszönöm nektek!

Éva, a magasság miatt itt gyakrabban van hó, most éppen hóvihar-féleség. De a környező városokban például már nem biztos, hogy fog havazni, vagy ha igen, kevesebbet és hamarabb is elolvad.

Katalin said...

nem bánni, mert ez a valóság, a teljes élet, a minden percét megélni, hogy legyen mire emlékezni:)))