Thursday, June 16, 2022

A főhősnő énekel.

 2022.06.16. - 6 óra 51 perc -

"Each voice for itself is like a little star in the universe" - áll az új énekben, amit tegnap tanultunk a próbán. A dal arról szól, hogy senkinek sem kell egyedül állnia, mindenki csatlakozhat a nagy kórushoz, mindenki felemelheti a hangját, s hogy eljön majd az idő, mikor eltöröltetnek a könnyek, a vakok látni kezdenek, a bénák táncolni, a harcosok pedig leteszik a fegyvert, hogy ekét készítsenek belőle. 

Egyébként majdnem húsz percet késtem. Kevésbé lett volna stresszes a nap, ha el sem megyek. Ha nem válaszolok egy emailre, nem hívom fel egy szerettemet, nem ültetem át a virágokat s nem sütök egy banánkenyeret. Ezek közül mindegyik halasztható és lemondható lett volna, mint ahogy gyakran el is halasztom, le is mondom. Csak azt nem értem, miért a valóban számító és leginkább gazdagító dolgokról mondok le az idő szorításában. Az élet szépségének szempontjából mindez egyenként talán tényleg elhanyagolható, összességében véve viszont pótolhatatlan veszteség. 

Abban az életben, amiről álmodok, a főhősnő ott ül egy szép nyári estén a falusi próbateremben, megfigyeli az elhúzott függönyök résein átszűrődő napfény mintáit a padlón s egy szép, reményteljes, minden bizonnyal eljövendő világról énekel.

3 comments:

Katalin said...

úgy vagyok ezzel a 100 NAPI ÍRÁSaiddal, mint Adventkor: imádom, és féltőn reménykedek, hogy lesz erőd végigvinni, hogy lesz időd és energiád minden nap írni (tudom mennyire hiányzol, ha nem vagy, és tudom milyen "rádszólni": hogy "hol vagy" és tudom milyen, ha rámszólnak, hogy "más dolgod is van"...most is: alig merek várni, de nagyon nagyon szeretnélek a 100 napos kihíváson mellédszegődni szeptember közepéig (kb),
annyira szorítok érte, hogy legyen meg....
arra gondoltam, hogy szeretném (magamnak) bebiztosítani (?), ne legyen túl sok , ne legyen teher: talán, ha csak befotóznád a megírt kartotéklapodat: kevesebb időd és írnivalód lenne,nem kéne bepötyögni is, amit egyszer már leírtál kézzel...csak hangosan gondolkozok ...

márta said...

Köszönöm a biztatást :)
Igyekszem könnyedén venni, fenntartva a jogot, hogy kihagyjak napokat, ha éppen úgy alakul. Mi alakítjuk a játékszabályokat.:)

Éva said...

"a harcosok pedig leteszik a fegyvert, hogy ekét készítsenek belőle." Mennyire aktuális dologról énekeltek. Jó lenne, ha megvalósulna.