Saturday, June 18, 2022

Képeslap Várnából.

2022.06.18. - 7 óra 41 perc -

Csak este fedeztem fel a postaládában lapuló képeslapot. Már úgy vártam. Mikor néhány hete kimentem az állomásra a két hónapos Balkán-körútjáról hazatérő lányom elé, máris mondta, hogy elnézést, de egyetlen képeslapon kívül, amit majd később postáz, nem hozott senkinek szuvenírt. Nem is fért volna el a hátizsákjában. 

Hát itt van, kincsként szorongatom, százszor is elolvasom, csodálatos kerülőutakon érkezett egyenesen Várnából. A hátulján egy kedves, vicces szöveg s egy köszönet, a hotelszobáért. Amúgy ragaszkodott hozzá, hogy saját maga fizesse az útját, de Várnában, ahol a tizenkilencedik születésnapját ünnepelte - nem jutott eszünkbe más, hátizsákba még beleférő ajándék - "megengedte", hogy néhány napra lefoglaljunk neki egy kis apartmant egy tengerre néző hotelben. 

16 x 11 cm. Ennyi egy képeslap területe. Elég kicsi, hogy ne foglaljon sok helyet egy világjáró hátizsákban, elég nagy, hogy elférjen rajta a világ összes kalandja, féltése, gondoskodása, szabadsága, emléke, bizalma és szeretete.

4 comments:

iri-aldasszomj,blogspot com said...

S mint látom arra is jó hogy egy szép írást is kihozz belőle !

Éva said...

Szép helyen volt a lányod. Még fiatal koromban életem első repülőútja és külföldön töltött nyaralása Várnába vezetett. Jó emlékeim vannak róla.
Milyen jó képeslapot kapni a sok számla és reklámújság után. Örülök, hogy részetek van benne.

Katalin said...

igen, és (tudom, képeslap)...annyi mindent szeretnék mondani, de nem tudom megállni, hogy ne a gyűrűddel kezdjem: aaannnyiirrrraaaaaa GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!!

Anonymous said...

Igen tényleg szép, méltó a gazdájához.