Wednesday, June 15, 2022

Bodzaszörp.


 2022.06.15. - 17 óra 49 perc.

Mindig tanulok valamit. Olvastam egy magazinban, hogy bodzát délben, napsütésben a legalkalmasabb szedni, mert ilyenkor a legaromásabbak a virágok. S bár a héten - különböző határidők s apróbb házfelújítások miatt - alig van egy nyugodt percem, eldöntöttem, délben elmegyek bodzát szedni. Nap végére el is készültek a szörpök, már csak gyönyörködni kell a szép színekben, kevergetni s várni néhány napot. Addig is elkészíteni az idei nyár első jégkockáit hozzá esetleg. 

Kipróbáltam egy új receptet, magam is kíváncsian várom a végeredményt.

1 liter vízből, 1 kg cukorból és 25 g citromsavból szirupot főzök. 1 bio narancsot és citromot forró vízzel megmosok, felszeletelek és rétegezek egy nagy fazékban körülbelül 25 darab bodzavirággal. Erre ráöntöm a forró szirupot, majd három napig hagyom állni, időnként megkeverem. Végül leszűröm, s az így kapott szörpöt újból felfőzöm. Üvegekbe töltöm, hűvös, sötét helyen tárolom.

2 comments:

Éva said...

Úgy örülök, hogy a 100 napos kihívásodból mi is olvashatunk. Élvezem a mindennapjaid szépségének apró mozzanatait, történéseit szinte magam előtt látni.

liv said...

Nagyon jól néz ki! :)