Saturday, August 20, 2022

Köszönöm.

 
Csendesen várnak a csészék a hajnali fényben. Úgy várnak, mint a szívem. Üresen, tisztán. Készülődve. Szolgálatra készen. Tegnap este már nem fértek az asztalon, napközben csak gyűltek, tornyosultak a mappák között. Nap végi imaként, bár van mosogatógépem, kézzel mostam el őket. Egyenként. Vigyázva. Mindegyik csésze egy-egy köszönöm. 
Minden gondolatot megfogalmazhatnék, minden napot elmesélhetnék legalább százféleképpen. Úgy, hogy mindegyik változat igaz lenne. Ez a mindennapok nagy gazdagsága. A sokféle nézőpont, érzelem, a keresés, az őszinte megértés vágya. 
Nap végén megpihenek. Ha becsülettel szembenéztem a felmerülő kérdésekkel, békére találok bizonytalanságban. Nem ejt kétségbe a befejezetlen gondolatok, tennivalók sokasága. Az összes lehetséges változatot egyetlen, megharcolt, alaposan végiggondolt szó felé vezetem. Köszönöm.

5 comments:

Éva said...

A nap kezdetekor a kávém mellett az volt az első, hogy megnézzem, írtál-e. Jóleső örömmel láttam, hogy igen. Elolvastam többször is, és még vissza is térek ide majd napközben.
Én, mint bögremániás megállapítottam, hogy szép bögréid és csészéid vannak. Mindig alaposan tanulmányozom őket, ha hozol belőlük a blogodba.
Használd mindegyiket köszönettel és örömmel!

Anonymous said...

Mély hála és köszönet van a szívemben irántad.
Olyan művészien és mégis érthetően fogalmazod meg számunkra a “mindennapi betevő falatot”, hogy egészen a lelkünkig hatol minden szavad, gondolatod. Ez neked a talentumod, mellyel az Égiek megáldottak Téged. Te pedig nem megtartod magadnak, hanem nap mint nap, megpróbáltatások sokasága mellett adod át nekünk.
Egy hatalmas nagy K Ö SZ Ö N Ö M.
Szeretettel ölellek,
Piroska
P.s. A bögréket bolhapiacon szoktad venni?:)

márta said...

Természetesen nem mindig művészien és nem mindig érthetően, de köszönöm nektek a nagylelkűséget.:)

A bögrék mindegyikének saját története van. Bolhapiacról is veszek, igen, de nem gyakran. A kis kék virágosat is ott vettem, a nyáron, Franciaországban.

iri-aldasszomj,blogspot com said...

Köszönöm!

Zsuzsa said...

A bögretörténelem mindig olyan érdekes. Én pl 3 évesen kaptam egy elefántos bögrét. Azóta, 38 éve abból iszom a tejet és a kakaót. Másból nem finom.