Tuesday, December 21, 2010

21.

Éhesek voltunk tegnap zongoraóra után, szabad is volt mindkét asztal a pláza péksüteményesénél, volt almás táska is, ráadásul pénzünk is rá, meg hát különben is. Az üvegfal kedélyes kis elkerített sarkot biztosított a hatalmas tömeg ajándékok után való rohangálása közepette. Egyébként nem szeretem a közhelyeket. Inkább arra szoktam gondolni, a tömeg egyes emberekből áll, pont olyanokból, mint én, mindegyik embernek van valakije akinek valami szépet szeretne venni, akihez hazamegy egy fáradt nap után egy otthonos lakásba, s ha így nézem, nem bosszantó a kavalkád, még az sem, hogy ilyenkor szinte lehetetlen parkolóhelyet találni. Mert cserébe szabad asztalt meg igen, amelynél békés szívvel lehet kicsit megpihenni, s ez nemcsak pont olyan mint egy hétköznapi ünnep, ez már maga a közelgő Ünnep.



7 comments:

honfiviki said...

Milyen igazad van! Bár már jó lenne azzal a tudattal sütni a sütit, hogy nem kell többet leszaladni vásárolni karácsonyig :)

iri said...

En most azon gondolkodom , hogy meg harom nap van hatra, de remelem nem fogsz lemondani errol a jo szokasodrol hogy mindennap, gyonyoruseget okozz nekunk irasaiddal, meg semmivel sem alabbvalobb megorokitett pillanatokkal.
Olyan jo ez a gondolatmeneted.En sem szeretem a sokadalmat, de ezutan igy fogom nezni:egyenenkent.

Hajnalka Nagy said...
This comment has been removed by the author.
Hajnalka Nagy said...

...nem is oly rég kezdtelek olvasgatni :) s annyira örvendezek mindig, amikor betévedek :):) Köszönöm!
p.s. az utolsó kép ugye az a bizonyos soha ki nem nyitó boltocska ablakáról készült?...

† Nightmare † said...

Mindig jól esik olvasni a bejegyzéseid, de ez különösen tetszett. Olyan kedves volt ez a gondolatmenet. :) Köszönöm neked.

zafiram said...

Nagyon-nagyon szeretem olvasni a minden-napra valódat! Köszönöm!

márta said...

Hajnalka, igen, ez az a bolt. :)

Köszönöm, hogy írtatok.