Wednesday, December 14, 2022

14.

Néha arra gondolok - nem megkeseredett vagy lemondó sóhajtozással, hanem inkább valami mély köszönettel: mindenem megvan -, hogy nekem már nem jár meglepetés. Így karácsony körül mindig sok gondolatot, igyekezetet fektetek a családom, barátaim megajándékozásába. És nem mindig könnyű valami szépet, hasznosat kitalálni. Főleg azok részére nem, akiknek már mindenük megvan.
Tegnap csomag érkezett számomra. Az ajtó elé tette le a postás. Egy maradék fonalakból összeállított adventi kalendáriumot nyertem. S én, akinek mindene megvan, napok óta várom, örülök neki, valami rég elfeledett gyermeki örömmel.
Mindenkinek jár meglepetés. Ne felejtsünk el játszani, semmiségeknek örülni, kreatívnak lenni, szép dolgokat készíteni, levelet írni, egymást szeretettel megajándékozni. Azokat is, főleg őket, akik azt hiszik, mindenük megvan. S nincs szükségük senkire, semmire.
 
A bejegyzés végén van egy kis videó is, amint kibontom a csomagot. Van annál szebb, mint kibontani egy nekünk szánt ajándékot? Nem hiszem.


 

9 comments:

Katalin said...

igen, hallatszott :))
(egyrészt mert már jobban meggyógyult a fülem, másrészt mert eleve a telefonomról és fülhallgatóval indítottam...kreatívvá válok, ha problémám adódik:))))
VELED ÖRÜLTEM
imádok meglepit kapni, levelet, csomagot bontani, gyermeki ujjongó örömmel felfedezni...♥
olyan jó volt látni az örömödet

Zsuzsa said...
This comment has been removed by the author.
Zsuzsa said...

Telefonos hangszórón is jó, köszi! Nagyon vidám, szívmelengető videó és ajándék, köszi, hogy megosztottad velünk.

Julianna said...

Szuper ötlet,szuper játék.
Meg amúgy is épp mostanában ürült ki a maradék fonalas kosarad :)
( lehet újabb takarót kötni)

Köszönjük,hogy megosztottad velünk örömödet,
így egy kicsit mi is részesei lettünk.

Rita said...

Szia! De jó ötlet! Hol lehet elérni ezt a fonalas kezdeményezést?

És persze gratulálok a nyereményhez!

Anonyma said...

Veled örülök, Márta! :) Én szeretek játszani, szoktam is. Van egy online tornacsoportunk és ott épp most zajlik a karácsonyi pontgyűjtés, amivel lehet nevezni különböző ajándékokra. Épp néztem, hogy az amire én neveztem, már bő 1000 létszám fölött neveztek már arra, és 1 db.-t sorsolnak ki. Tehát, a nyerési esély közelít a nullához. De játszani, várakozni akkor is öröm, ha nem nyerünk semmit a végén. ;) Illetve de, a mozgás örömét és, hogy sikerült beépíteni a mindennapjaimba. :) Egy Bibliai női körnek is a tagja vagyok és ott is meg szoktuk egymást ajándékozni Karácsonykor. Meglepetés, hogy kitől kapunk ajándékot, mert kis cetlikre felírjuk a nevünket, majd bedobjuk egy tálkába jól összerázzuk és mindenki húz valakit. Na szóval, annak akit én húztam a Te első könyvedet ajándékoztam! :) Tudom, hogy nagyon fogja szeretni, ahogy én is! Jó szívből jövő ajándékot kapni, de még nagyobb öröm adni. Az dupla öröm! ;) :) További áldott Adventi napokat kívánok Márta! :)

márta said...

Rita, az Instagram-on a #stashvent alatt lehet nézelődni.:)

Köszönöm a sok kedves hozzászólást!

semmimese said...

Kedves Márta! Rengetegszer nézek be hozzád töltekezni, lesni a szépet, ahogyan te látod a világot, és láttatod. Bevallom, még sosem hagytam üzenetet, bár sokszor belekezdtem. Valahogy mégsem volt bátorságom. Most megvettem a könyveidet, ami számomra ajándék, még nézegetem őket, bele - bele lapozok. Az is ajándék, hogy éppen a születésnapomra érkeztek meg. Hálás vagyok, hogy olvashatom a soraidat. Köszönöm neked. Kegyelemteljes, áldott napokat kívánok neked, és szeretteidnek! Halász Zsóka

márta said...

Köszönöm, Zsóka.:)