Thursday, December 15, 2022

15.

A legtöbb adventi aprósághoz amivel a házunkat díszítem vagy amivel baráti találkozókra készülök, nem kell semmi újat vennem. Fenyőtobozok, fenyőágak. Teás tasak, teamécses. Papír, papírzacskó, ragasztó. Ajándékba kapott csokoládé, piros szalag. Pinterest, Instagram, könyvek, kreativitás, kitartás. Kedvesség. Szeretet. Számítógép, írógép, egy szabad délután. Képeslapok. Narancs, szegfűszeg. Régi karácsonyfadíszek. Simogatásra kész kezek, ölelésre kitárt karok. Liszt, cukor, vaj, méz. Karácsonyi süteményes dobozok. Fahéj. Gyertyák. Én.
A legszebb ajándékokhoz nem kell egyáltalán elővennem a pénztárcámat. 
Csak használnom kell azt, ami van.

14 comments:

Katalin said...

a reggeli ceremóniám része vagy ilyenkor a adventi napok sorolásában :))))van, amikor délig nem is kezdek neki semmi más fontos dolgomnak, míg meg nem érkezik az aznapi üzenet :))))))
ja, és mint jó diák, minden alaposan megszemlélek, lefordítok (amúgy ősember-mód, vagyis, hogy a google fordítóba egyenként bepötyögöm a fotókon lelt szavaidat ...most percekig tartott a "weihnachtsbotschaft" , nehéz szó...mármint leírni (szégyenkezek, hogy nem tudtam)♥
boldog reggelt és boldog-boldog napot 15-én is !!:))))♥

Zsuzsa said...

Ilyenkor olyan lelkiismeret furdalásom vagy inkább fáj, hogy ma is kapkodás volt reggel, morgós voltam, sok volt a pisilj, ettél már, gyerünk, lekésem a buszt, stb..., pedig lehetne ezt így is, ilyen szépen..

márta said...

Különböző, összehasonlíthatatlan élethelyzetben vagyunk.

Zsuzsa said...

Igaz. Persze. De ma pl lehettem volna kedvesebb.

Julianna said...

Aranyos ötlet ez a kis ajándék tasak.
Én is olyan kíváncsi vagyok,minden részletre,mint Katalin.
A kis papírtekercseken lehetnek az esszék,
kíváncsi lennék melyiket választottad.

Gondolom ez a könyvklubos csapat!
Hangulatos alkalom lehetett.....

Katalin said...

elmesélem, nekem is van egy kis csapatom a Könyvtárban: időnként összeülünk amolyan irodalomterápiás önismereti percekre (órákra), az idén holnap lesz az utcsó találkozásunk az idén, és az ÚTRAVALÓ a tervezett témánk (tematikus blokkokban haladunk).
és azt találtam ki, hogy mindenkinek kötök egy kis batyut, teszek bele pici csokit, egy picur hamuban sült pogácsát kis csengettyűt és egy mécsest Í(hazatalálást segítendő)és valami okoskodó intelmet, személyre szabott tanácsot....aztán véletlenül ráleltem egy Bonhoeffer idézetre, és ez arra vezetett, hogy kivegyem a tanácsaimat és egyetlen dolgot írok bele, az áldást...
az idézet így szól:„Az áldás továbbadásra vár, emberekre, akik egymásnak adják. Aki áldott, maga is áldás. Nincs nagyszerűbb, mint az, ha egy ember áldássá lesz mások számára. Nemcsak segítő társ, barát, hanem áldás.” (Dietrich Bonhoeffer)

és Zsuzsa, értem, hogy szeretnél több kedvességet adni a gyerekeidnek, de valami fontosat adtál: a hitelességedet, azt, hogy ember vagy, felelősségteljes lelkiismeretes dolgozó ember...

Katalin said...

bocsánat, leragadtam a mécses-projektednél: kihúztad a viaszból a kanócot, beletetted az írást, és...???visszateszed a lukba a kanócot?, HOGY?? (és mikor elég a viasz olvasható a írás, nem ég el? hogy ? légyszilégyszilégyszilégysziiii

Zsuzsa said...

Köszönöm.

Zsuzsa said...

És nézd, a régi adventi írásaid közül épp ez jött most szembe :http://prodanmarta.blogspot.com/2014/12/12.html?m=1

Nagyon köszönöm.

Julianna said...

Köszönöm Katalin.

Anikó said...

Csodálatos meghittség, szépség, nyugalom sugárzik mindegyik fotóról!
Köszönöm Márta!

Katalin said...

HIÁNYZOL

Zsuzsa said...

Még nem kell aggódni, bőven 16-a van. Szerintem ne stresszeljük Mártát. Ez egy ajándék itt, ez a blog, de hát van neki élete, mindennapja, gondja, öröme, kutyája, gyermeke, férje, munkája, akármi, stb.

márta said...

https://sinnenrausch.at/2020/12/kreativ-adventskalender-10-versteckte-botschaften-in-teelichtern-als-geschenk-idee/

Innen vettem az ötletet a mécsesekhez, és igen, kihúzom a kanócot aztán vissza, és mikor leég, látszani fog az üzenet. Azt hittem, egyszerű lesz elkészíteni, de sokat bajlódtam. :) Megérte, persze.