Monday, July 14, 2008

Az az igazság, hogy

időnként nagyon honvágyam van. Veszélyes dolog ez, mert ilyenkor hajlamos vagyok búsongani, morzsolgatni a könnyeimet, meg ilyenek. Sajnálni magam. Egy részem mindig is vágyni fog haza, ez van. Pedig nagyon szép itt, és nincs okom panaszra. Például csak hallomásból tudom, hogy máshol kánikula van. Itt nincs. Volt néhány melegebb nap, de nem annyira meleg, mint otthon szokott lenni. Tegnap egész délután szitált az eső, és mi elindultunk a kilátóhoz, és annyira gyönyörű volt a nedves erdő, a párás táj...Meg az újonnan felfedezett ösvények. Mint a gyerekek, úgy örültünk neki. Meg aztán, honvágy ellen az is jó, hogy egy meglehetősen szórakoztató családdal rendelkezem. Legalábbis mindig van valami. Mostanában például az, hogy Enikő folyamatosan nyekereg, nyafog, de tényleg. Én már minden szakirodalmat sorba vettem, hogy mit rontottunk el, de szerintem most ilyen időszaka van, nem lehetek mindenért én a hibás, nemdebár?:) Szóval, elhatároztuk Tibivel, hogy nem és nem kapunk miatta idegösszeroppanást, hanem kivárjuk türelemmel ezen időszak végét, mert biztos lesz vége, nyugtassatok meg, hogy lesz. Olyan nincs, hogy ne legyen. Lehet, hogy már vége is...Ez egy új nap, és ez jó alkalom új szokások felvételéhez, új elhatározások megtételéhez, és holnap elkezdem a rendszeres reggeli futást, de most már tényleg.

8 comments:

idrah said...

A nyekergés-nyafogás nekem is ismerős... és tényleg a legjobb módszer (tapasztalataim szerint) a türelem és a dédelgetés. És az idő múlása... mert azzal biztos hogy elmúlik, csak át kell vészelni ;-)

Időjárás: mifelénk is hűvüsebbek a nyarak, mint otthon. Tavaly nyavalyogtunk is eleget emiatt. Aztán eljött a hazautazás ideje. Otthon 3 héten keresztül 40 fokos kánikula tombolt, és akkor erősen visszakívánkoztunk az itteni nyárba... Szóval semmi sem jó, ez tény, de azért valami kis középutat igazán szolgáltathatna az időjárás!

Rena said...

Én elég sokáig nyafogtam, de a szüleim füle már nem nem szűrte ki, csak az idegenek kérdezték furcsán, hogy miért nem beszélek normálisan, miért nyávogok?

márta said...

:)))

Laszlo said...

:)))
De mostmár tényleg :))

encóka said...

nálunk meg úgy működött, hogy mikor már nem bírtam a nyafogást és eszköztáramat teljesen kimerítettem, Adina tanácsára elővettem Dobson bácsit és a "vedd elő a szép hangodat" utasítást. Arra már nem emlékszem, hogy bevált-e, de biztos, h a nagyok már nem nyekeregnek...
Babónak meg már néha ezt kell mondjam és láss csodát... néha működik :)

amilgade said...

Ajaj, nyekergés!!! Ismerős!! Ha Enikőnél csak most jött elő, akkor szerencsés vagy! ;-) ;-) Macusnál 2 évesen, és én is számolom a napokat, hogy mikor múlik már el. Ha arra gondolok, hogy nálam még mindig tart..., akkor elvesztem a hitemet! :D

márta said...

Nem csak most jött elő, már máskor is, és a többi gyereknél is, de szerencsére csak egy ideig tart. :)

SKata said...

Nag,ha most "itthon" lennétek,jól megmondhatnám,hogy a front miatt van az egész és majd elmúlik,meg a Nóri is idegbeteg pár napja emiatt...de inkább elfogadom,hogy most Enikő ebben a korban van és majd kinövi és elmúlik:)!