Thursday, November 20, 2008

Például ma

több öröm is ért. Olyan örömök ebben a borongós, szeles, édes novemberben, amelyeket én szereztem saját magamnak. Először is, most sikerült nem zárolni a bankkártyát. Aztán az így megszerzett pénzzel felvértezve találtam egy kézimunkaboltot, ahol beszereztem egy csomó csodaszép hímzőfonalat. Például ilyeneket.



Aztán varrtam két kis akármit Sárának és Annának, de holnap Encinek is fogok. Például ilyeneket:



S hab a tortán, hogy pont ma megérkezett egy nagyon régi, de jól működő varrógép is, aki zöld, és az a neve, hogy például Breki. Mert arra gondoltam, hogy így, hogy itthon vagyok, meg minden, legalább tanuljak valamit, és a varrás az is valami. Mindenesetre több, mint a semmi. Így néz ki Breki. Igaz, még jól át kell tanulmányozzam, hogy hol az eleje és hol a vége, de már a szívembe zártam.

10 comments:

amilgade said...

:-) Helyesek lettek! ;-)

Anonymous said...

Jaj de jó :)
Én is szeretek varrni, és itt ahol most lakom olyan szép anyagokat kapni,( ráadásul sokkal olcsóbban mint Magyarországon), hogy kezdek ennek a hobbinak a rabjává válni.
Remélem te is sok örömet találsz majd benne.
Pici dolgokkal kezdd el, hogy mindjárt legyen sikerélményed.( pl. varrj aranyos kis kötényeket a lányoknak.( na már megint okoskodok )
Én is most varrok az enyémeknek, merthogy nemsoká sülnek majd itt a mézeskalácsok, úgyhogy Szent Miklós alighanem kiskötényt is hoz mihozzánk egyeseknek.)
Nekem nagyon tetszik Breki.:)

Anonymous said...

Csatlakozom Anikóhoz! :) Jól néz ki Breki! Biztos sok szépet készítesz majd vele!
A varrás nálunk is előtérbe kerül mostanában. Az imént, hogy nem tudtam aludni, azon agyaltam, hogy is fogom megvarrni a kiscsizmákat, és jött is az ihlet! :D A hétre meg egy falvédő volt betervezve, (persze még el se kezdtem), és a kesztyűvarrós poszt is csak vár hogy megjelenjen... A kötény ötlet is elkezdett most birizgálni...
jó hozzád jönni inspirációért!!! :D
Jó munkát Brekihez!

Betti said...

Gratulálok az a varrógépedhez, használd jó kedvvel!
Ügyes vagy! azt hiszem én is kedvet kapok a kézimunkához.

Babi néni said...

Sógornőmnek is van egy ilyen privileg gépe. Igaz, hogy nem mai darab, de amikor kipucoltam neki és megmutattam, mi mire jó, nagyon kellemesen meglepődtem, mennyire jó. És főleg, hogy milyen tartós, mert úgy örökölte valahonnan. :o)

Munkára fel! :o)

Babi néni said...

A szóismétlés miatt:

"mennyire jó" = "mennyire ügyes kis gép".

Észrevettem, hogy egyre pongyolább leszek. :o)

idrah said...

Sok örömet az új varrógépedhez! :-) Az alkotásaidat pedig szeretnénk rendszeres figyelemmel kísérni és megcsodálni... ;-)

Klári B. said...

nekem is kell ilyen jo varrogep, annyi mindent tudnék varrni, ha megtanulnák persze varrni és ha lenne egy jó kis gépem. :)

Klári B. said...

meg persze helyem a kézimunkához, de majd lesz :)

Rena said...

Nekem is épp a napokban jutott eszembe, hogy varrnom, hímeznem kellene valami karácsonyi dolgot, mint régen amikor még időmilliomos voltam.