Sunday, August 12, 2007

Beszámoló pósztocska 3.






Harmadnap reggelre gyönyörű napra ébredtünk. Maradtunk volna még szívesen, de nem azért mentünk, hogy végig egy helyben legyünk. Összecihelődtünk és elindultunk. Mentünk, mendegéltünk. Inkább az utóbbi, mert a hegyekkel az a baj, hogy sokat kell felfele menni, aztán meg lefele, de a lefelének mindig megvan aztán a böjtje, mert megint felfele kell menni utána. Sokszor érzi úgy az ember, hogy egy lépést se tud már tenni, de aztán mégiscsak tud. Az a fontos, hogy eldöntsd, hogy márpedig nem adod fel, aztán kész. Meg az is fontos, hogy megbízható emberekkel indulj útnak, mert szükség van a másik bátorítására. De ez valahogy így működik a való életben is, nem? Estére elérkeztünk egy gyönyörűszép tóhoz, és ott vertünk sátrat. Tűzet raktunk, vacsoráztunk, aztán meg egész éjjel vacogtunk, annyira hideg volt. Pedig minden ruhát magamra vettem, vagy három nadrágot, az összes blúzt, pulóvert, a végén már úgy néztem ki, mint a kisgyerekek télen, hogy mozdulni sem bírtam. Vártuk a reggel nagyon. El is jött nagy nehezen, és tényleg csodálatos volt a csend, a tó, az egyedüllét, a hallgatag hegyek...Nincs is szavam rá, hogy elmondjam, mennyire jó volt együtt kávézni T.vel (igen, sikerült rávennem, hogy kávét igyon velem :)), és csak hallgatni nagyokat, mert olyan szépet azért ritkán lát az ember, és meg kell fizetni az árát az ilyen csodáknak.
Aztán összepakolóztunk megint, beosztottuk aznapra a megmaradt kevéske kajánkat, és elindultunk lefelé a völgybe. Megígértük, hogy péntek estére hazaérünk a szüleimhez, ahol már vártak a gyerekek. Meg aztán el is fogyott az ennivaló, azért is haza kellett menni. Hát ilyen volt a mi kis túránk, aztán azóta mindenkinek mondom, mesélem, mert nekem az ilyesmi mindig nagy dolog. Ja, és még csak annyit akarok mondani, hogy ha valaki vízhatlan túrabakancsot akar nektek eladni drága "pínzírt", vegyétek meg, de úgyis át fog ázni. Legalábbis a miénk átázott, de legalább így feltaláltuk a lábdunsztot, ami úgy néz ki, hogy aszongya: felveszed a jó kis száraz micimackós zoknidat, rá húzol egy tiszta szemetes zsákot, jól megkötöd a bokád fölött, aztán felhúzod a jó kis vízes és enyhén büdös bakancsodat, aztán kész is a lábdunszt, ha egész nap ilyenben caplatsz.

12 comments:

Betti said...

:D, de jót nevettem a lábdunszt recepten...
De szépek a képek! Egyelőre még csak álmodom arról, hogy mi is újra hegyet másszunk...

Anonymous said...

a kepek... elvarazsoltak ujbol.
mint ahogy a retyi amikor voltam benne. az a het elkepeszto volt... 7napig semmi eso

de ezt a dunsztolast bevallaltam volna... a labad nem azott el belulrol? mert csinaltam mar ilyesmit, s akkor ez tortent

kavera engem tutira nem vettel volna ra :) a termeszetben kavezni... nalam ez a vilag egyik kimagaslo non-sense-je ;)
kepzeld el, reggel a bagolyt ravenni a kavezasra, szerintem belepusztulna a nappalba :))

ah... beszelek itt magamnak...

picit sir a lelkem azert az akasztott menedekert :) egeszsegetekre :)

PS: ugye, tudod, hogy 3+1 kell legyen.

márta said...

Mondom, hogy nem aludtunk egész éjjel a hideg miatt:) Reggel meg már lehetett volna aludni, de olyan szép környezetben meg szerintem az még nagyobb non-sens, mint a kávézás. Az "akasztottba" meg mindenképpen visszatérünk egyszer, de nélküled nem megyek sehova :)

márta said...

Meg Kriszti nélkül se. Elfelejtettem hozzátenni. A 3+1-et sokmindenre lehet érteni.

Adona said...

a labdunszt recept tetszik. csak hamarabb kellett volna leird, mert igy en csak az elazott tura-emlekeimmel maradok. pedig kiprobaltam volna, alkalom boven lett volna ra. igy jobb hianyaban csak 42es gumicsizmaban capplattam :)

encóka said...

a képek, helyek gyönyörűek, gyönyörűek!

Anonymous said...

wow...szent irigység töt el,ezeket a hegyeket látva...de örülök nektek hogy ott voltatok...és ami a lábdunszt receptjét illeti,emléksze még a gyalog turára,mikor egésznap essett az esö?mi már akkor kipróbáltuk:))

márta said...

Nahát, Marika, ez a "szent irigység"...:), ilyet még nem hallottam. :))) Hogy mik vannak manapság!

Anonymous said...

Ti aztán bátrak vagytok, minden elismerésem! Örülök, hogy jól telt a nyaralás, de annak mégjobban, hogy végre írsz.:)Tényleg gyönyörű helyeken jártatok.
Emi

Anonymous said...

aruljatok mar el, ez mitol lett vizesebb mint a freizeit-i vizes tura? azert mert nem volt napsutes? :)

márta said...

Hát azért volt vizes, mert már eleve csepergő esőben indultunk, ami aztán jól megeredt és az esőköpeny alá is befolyt a víz,, meg jól átázott a vízhatlan bakancsunk. Ami aztán minden kis harmattól újra beázott. Na, ezért. :)

Anonymous said...

nem gyoztel meg ;) de azert kitartas, szepet jartatok :)