Tuesday, December 12, 2017

12.


Angolul úgy mondják a boldog karácsonynak, hogy merry Christmas, de a merry nem egészen azt jelenti, hogy boldog, hanem inkább valami olyasmit, hogy vidám, derűs, jókedvű, kedves. Gondolom én. Mindenesetre tegnap este a gyerekek mindenáron fel akarták díszíteni a karácsonyfát. Hát jó. Szinte magától lett kedves az este. Zabkását főztem és teát, zenét hallgattunk a telefonomról, a nagymama énekelt is hozzá, és bárki használhatta a fényképezőgépemet. Készült is sok vicces, crazy fotó. Amikhez - egy esetleges pinterest- vagy instagramkompatibilitást szem előtt tartandó - mégsem fésülködtünk meg, nem vettünk fel oly öltözéket, miben kicsit szebbnek nézünk ki annál, mint amilyenek ténylegesen vagyunk, nem tettük helyére az összehajtogatott ruhákat, s a lim-lomot sem pakoltuk el a kanapéról. Legyünk azok, akik tényleg vagyunk. Legyen vidám, derűs, jókedvű és kedves a karácsony. Let it be, let it be, let it be.

3 comments:

Katalin said...

:)))azt mondtad korábban, hogy "Adventben ez is benne van. A megajándékozottság, a meglepetés és meglepődés lehetősége." és mennyire fején találtad ezzel (is) a szöget, amikor a lázam alábbhagy, kinyitom a gépem (nekem még asztaliról jobban esik - bár a lányaim megleptek egy okos-telefonnal, de ijesztően hamar lemerül))) szóval a napi első netezésem hozzád hoz, és hol estig kell várnom az újabb ajándékodra, hol már arra ébredek, hogy itt jártál:)))
ez a mai meg olyan jókedvet adott nekem is, annyira kedves (szeretem az otthonodat, a zongorádat, a tavalyi képek emlékeimben-re válaszokat a mai képekkel, szóval mindent (valaki mesélt egy könyvről: TROM Kata: tér-lélektan, és a te házad jutott eszembe...bár a tied fegyelmezettebbnek érzem, mint az övét
https://szogletesaranyhal.com/2013/02/01/embert-lakasarol-no-3-trom-kata/

L. M. Zsuzsi said...

ó, nálatok már fa? nálunk még az adventi koszorú se jött össze :-D próbálok nem frusztrálódni :-) -és örülni annak, amim mégiscsak van. az se kevés. csak hát a karifíling, az konvergál a zéróhoz :-D ... egyelőre!

Florci said...

És igen!! Karácsony akkor van, amikor benned megérkezik! Az ünnepnek pont ez a lényege! Szóval én már azon is gondolkodtam, hogy én akkor állítanám fel a fát, akkor díszíteném, akkor érezném a hangulatát, amikor megjön hozzá a hideg. Tehát januárban... :)
De olyan is volt, hogy a műfenyőt feldíszítettük a garázsban nyáron, mert akkor esett jól! :)