Wednesday, December 20, 2017

20.


Emelem kalapom mindenki előtt, akinek sikerült többféle karácsonyi kekszet megsütnie anélkül, hogy a családja azt már el is fogyasztotta volna.
A szülők előtt, akik észben tartják az időpontokat, a határidőket, és részt vesznek az összes gyerekük összes karácsonyi rendezvényén.
A tanárok előtt, akik ugyanezen rendezvényeket megszervezik.
Mindenki előtt, aki képeslapot küldött idén a barátainak.
Vagy aki saját kezüleg készít ajándékot a szeretteinek.
Azok előtt, akik tudják már, milyen karácsonyi ajándékkal lepik meg a férjüket.
Azok előtt, akik megpucolták a lakásuk ablakait, vagy legalább halvány reményük van rá, hogy ez még karácsony előtt sikerülni fog.
Azok előtt, akik törődnek a hajléktalanokkal, a szegényekkel, a szenvedőkkel, a magányosokkal.
Ahelyett, hogy frusztráltan, kétségbeesve és irigyen nézném csodálatos teljesítményeteket, én inkább emelem most a kalapom.
Őszintén büszke vagyok rátok!

6 comments:

Katalin said...

L. M. Zsuzsi said...

Én még egy pontot se abszolváltam ezekből, de az őszinte csodálattól én is megemelem a kalapom, nem csak előttük, hanem azok előtt is, akik derűvel hordozzák az el nem végzett feladatok súlyát!

Vivi said...

Én pedig előtted is emelem a kalapomat kedves Márta, hogy már évek óta adventkor, hozod nekünk naponta a szebbnél szebb gondolataidat :) ! Köszönöm :) !

muzsika said...

Ilyenkor mindenki azt tudja abszolválni,amihez kedve,ereje,ideje,hívása van..nem?se többet,se kevesebbet.mennyivel másabb lehetett anno mondjuk egy csángó faluban készülni az ünnepekre.egyértelműbbek voltak a feladatok,sok volt,de együtt is csinálták őket és ezáltal könnyebb is lett,és ők valóban "tisztultak" .ma úgy túlbonyolítjuk.amellett,hogy kevesebb is az időnk..(Te írsz ide minden éjjel.Akkor is,ha már nagyon fáradt vagy.mert vállaltad és tudod,hogy várjuk :))

Nils Holgersonné said...

emelem kalapom, arra, akinek nem csak karácsonykor vannak gyönyörű, tiszta gondolatai, hanem egész évben, és emelem kalapom az előtt, aki évek óta kitartóan ír adventi naptár-bejegyzéseket a blogjába, ezzel megfényesítve mások ünnepi készülődését

márta said...

Köszönöm!