Wednesday, December 18, 2019

18.

Szeretem a adventi estéket, mikor fél hat körül a kollégáim mind hazamennek, s én még bent maradok dolgozni két-három órát. Bezárom az ajtót, halk zenét indítok el a telefonomon, főzök még egy teát. Máskor sajnálok időt pazarolni még ezekre az apró mozdulatokra is, inkább sietek, én is minél hamarabb haza akarok menni.
De most advent van.
Az egyszerű, szokásos, hétköznapi életet valami titkos öröm és várakozás hatja át.
Minden részletnek különös szépsége van.
Minden nap egy-egy új lépés, minden lépés egy-egy megérkezés.
Készülnek az ajándékok, s mindegyikben annyi gondolat és szív van..
A karácsonyi zoknik csomagolása közben kitalálok egy új márkanevet: Lieblingstochter.
Mert mindig kérdezik, melyikük az. Most végre megtudják. Akinek az ajándékán feketén-fehéren ott áll, ő az. Ő a legkedvesebb.

6 comments:

f.klarcsi said...

Kedves Márta! Csodálom az energiádat. Az esti munkához küldöm szeretettel: Pentatonix: Little drommer boy - https://www.youtube.com/watch?v=qJ_MGWio-vc

Klaudia said...

"A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van.
Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától.
Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár."
Pilinszky János

betti said...

Köszönöm.
Én ma meghallgattam az összes adventi szóbeli bejelentkezésedet. Ez volt az ajándékom magamnak. Direkt teremtettem rá időt, vártam. Kaptam. Köszönöm. :) Betti

Piroska said...

Hát ez a “márkanév” mindent fölülmúl...
Nagyon tetszik nekem :)

'Zsike said...

💚

Anonymous said...

Lieblingsmensch