Wednesday, March 28, 2007

Miért van nekem szükségem erre?

   Mármint a blogírásra? Ezen gondolkozom. Két hónappal ezelőtt még csak nagyon halványan tudtam volna meghatározni, hogy mi is egyáltalán az, hogy blog. Aztán egyszer csak én is hozzáfogtam, mert tiszta véletlenül megtudtam, hogy Eszternek  és Levinek is van, bele olvastam
az írásaikba és én is kedvet kaptam hozzá. Valamilyen szinten mindig is vonzott az írás.
   Aztán lassan rájövök, hogy ez az egész bloggolás nagyon népszerű dolog. Vannak tematikus blogok, sztár blogok, baba blogok, blogot ír a miniszterelnök (azt nem olvasom ) és szegény Demcsák Zsuzsa most azt kívánja, bár sose írt volna...
  Mitől népszerű vagy nem egy blog? Én nem tudom, hogy az enyém milyen, mert nekem nincs felszerelve olyan statisztikai kütyü, ami mutatná, hogy ki mikor és hányszor nézi meg a lapomat. Nem mondom, hogy nem érdekel, de nem fogok feltenni semmilyen számlálót, mert nem azért szeretnék írni, hogy minél többen olvassák. Na jó, ez nem igaz:)
  Szóval, szerintem akkor jó egy blog, ha:
        1. Ismerem azt, aki írja, de ez nem feltétlenül igaz. Én mindenesetre az ismerősökét olvasom
szívesebben.
        2.  Ha őszinték a bejegyzések. Ezt azért lehet érezni (vagy nem). Ha valaki nem tud valamiről őszintén írni, inkább ne írjon az adott dologról. Kérdezte egyik nap Tibi, hogy miért írtam le azt, amikor összevesztünk. Hát azért, mert az is hozzánk tartozik, ilyenek vagyunk.
Egy gyülekezeti alkalom után egy nővel beszélgettem, és kiderült, ő úgy lát minket, mint egy fajta minta-családot, akik mindenben egyetértenek és példásan nevelik gyermekeiket. Csak néztem...Na, hát elmeséltem neki az aznap reggeli készülődésünket, és mindjárt megnyugodott, hogy azért némileg árnyaltabb a kép :)
       3.  Jó, ha a blogírónak van öniróniája és tud nevetni saját magán. Azt hiszem, ez nekem megy. Hosszú évek munkája van benne, de ma már elmondhatom, hogy tudok nevetni saját magamon.
       4. Én személy szerint szeretem, ha szép képekkel van megspékelve a bejegyzés.
       5. És végül, de nem utolsósorban, nagyon jó, amikor jön néhány kommentecske. De kibírom anélkül is :) Ugyis tudom, hogy elolvassátok amit írok! :)

8 comments:

Adona said...

ugy van, olvassuk :)
en legalabbis igen

Adona said...

kulonben en is a napokban tettem fel a kerdest, miert is irok, foleg mikor nemreg valaki azt mondta, hogy a blogiras egyfajta onreklam es hat nem ertettem egyet vele...

Időbeosztás-guru said...

Én élvezem a blogodat, mert olyan, mintha naponta kapnék egy beszámolót rólatok. Könnyebb, mint mindenkinek emailt irni :)

Betti said...

en is nagyon szeretem olvasni amit irsz. szerintem ez is egyfajta kapcsolattartas - epp azert mert nem gyoznenk mindenkinek levelet irni.
gyakran bepillantok hozzad, lassam mi 'zujsag feletek...

csillag said...

Hidd el, én legalább 5x megnézem 1 nap a te és a többiek blogját, annyira érdekel. Mikor még nem írtál blogot, szinte semmit sem tudtunk egymásról.így most sokkal közelebb érzem magam a Prodán családhoz:D

Anonymous said...

a szukseg idejeben vagy? :)

a blog-olas jo arra, hogy masok lelkiismeretuket megnyugtathassak. hogy miert? hat mert igy nem emeszti oket az, hogy "kene mar beszelni vele", "vajon mi tortenik vele", stb. Van ilyesmi is a blog-ban. S ha nincsenek hozzaszolasok, akkor a publikus lassan dialog-kus lesz. A feed-back kell, mert nelkule marad az ami az iras elott volt... (szerintem)

encóka said...

szia,
néha én is olvasom, amikor épp netezés közben alszik el a babám az ölemben, így csend van...
Enikő

márta said...

Szia, Enikő! Gratulálok a babához, ha jól számolom, akkor ő a harmadik...Nem gondoltam volna, hogy olvasod az írományom, de örülök neki. Üdv a családnak!