Monday, June 9, 2008

Közben rájöttem, hogy

nincs is hol nézzem az EB meccseit...Azért mindig elolvasom a híreket, és amit lehet, megnézek neten. Például láttam a Németország-Lengyelország meccs góljait. Örültem is nekik, mert úgy gondoltam, hogy most a németekkel tartok. Azért nem semmi, hogy pont Podolski rúgta be a gólokat. Aki ugye lengyel, és az egész családja Lengyelországban él. Elég visszafogottan ünnepelt, ami érthető és szimpatikus is.
Amúgy itt nagyon érezhető az EB láz, az autók tele vannak kis német zászlókkal, szinte én is vettem egyet a múltkor...Meg persze a szokottnál is több sör fogy, gondolom, meg a nyitott ablakon át hallom a fenti szomszédasszony szurkolását, mikor helyzet van, ilyenek...:) Szóval, zajlik az élet, a szó mindenféle értelmében, mert például tegnap Sára beszerzett egy sípot, Anna pedig egy berregtető-valamit, amit szurkolásnál lehet hasznosítani, és ebben a hangzavarban nem érzem úgy, hogy nagyon kilógunk a sorból.

6 comments:

Anonymous said...

Kimehetnél egy teraszra s sörivás ürügyén megnézhetnéd a meccset. Csak persze, a családról is kell gondoskodni.

márta said...

Itt nincs olyan terasz. S egyedül nem is mennék, mert ha én meginnék egy egész sört, az nem lenne jó. :) Meg aztán szurkolni is csak akkor jó, ha van kivel megosszam a véleményemet.

Rena said...

Én is elgondolkoztam azon, hogy milyen lenne románia színeiben a magyarok ellen játszani (magyarként) vagy magyar színekben a románok ellen (romániai magyarként) - kiderülne, hogy mi is az ember úgy igazán román vagy magyar, mert azt úgy meg lehet érezni ilyen helyzetekben.

Amúgy meg miért kell annyira hangoztatni, hogy szegény német valójában lengyel, kinek mi köze hozzá. Max. reklámfogásnak jó, hogy az emberek megjegyzik, de nem a nevét, hanem, hogy ő az a lengyel német aki a lengyeleknek gólt rugott, hogy tehetett ilyet? - de hát ez az EB kérem szépen és nem regionális vitaműsor a nemzeti hovatartozásról.

Anonymous said...

ajanlom figyelmedbe a www.telesport.hu oldalt, ahol eloben is kozvetitik a merkozeseket. szoval... jo szurkolast :) magyarul :)

márta said...

Köszi!:)

Anonymous said...

Pont ma olvastam, hogy egy lengyel politikus inditványozta, hogy vonják vissza Pobolski lengyel állampolgárságát (mert nemcsak német állampolgár, hanem lengyel is).
Na meg, az ő nevéhez fűződik az az aranyköpés is, amit szintén ma olvastam, hogy " A foci olyan, mint a sakk, csak a dobókockák nélkül." :D