Wednesday, June 4, 2008

Tegnap

Tibi volt Elternversammlung-on, vagyishogy szülői értekezleten. Még jó, hogy itt este tartják az ilyesmit, különben senki sem tudott volna tőlünk menni. És ami jó hír: mind a két leányzó mehet tovább a saját osztályával a következő tanévben, tehát Sára harmadikos, Anna pedig másodikos lesz. Valamiért azt hittük, hogy majd ismételniük kell egy évet, de nem. A nyelvet persze még messze nem tudják (bár Sára azt kérdezte tegnap, hogy hova tettem a Hose-ját...:), de ahogy ebben a félévben is, jövőre is kérelmezzük az osztályzás alóli felmentést számukra, és akkor majd így valahogy. S ha már gyerekek: nem is mondom már, hogy mennyi helyre mennek, ilyen-olyan kirándulások, Wandertagok, Kindertagok, Fest-ek vannak nyakra-főre...Hétvégén megint focimeccsek, valami regionális lánycsapattalálkozó lesz, süthetem megint a muffint a bazárba...:) Ráadásul ugyancsak a hétvégén valami városi háromnapos ünnepség is lesz, ami felvonulással zárul, és oda is mennek a kis játékosok. Szóval, a németek szeretnek és tudnak ünnepelni, és találnak is rá alkalmat bőven. Még csak azon vacilálunk, hogy hónap végén engedjük-e el a két nagyobbikat sátorozni egy hétvégére, vagy azért ne legyünk ennyire merészek...persze ők nagyon mennének, mert lesz éjszakai zseblámpás túra, meg ilyenek...Biztos felejthetetlen élmény lenne nekik. Közben persze az összes táborozós cuccunkat (ami nem kevés!) otthon felejtettük Magyarországon, ez csak természetes...Hát ilyenek vannak.

5 comments:

Anonymous said...

"Otthon" Magyarországon :) ...hmmm.

Levente

encóka said...

ernő bácsi szokta mondani: ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz :D
Péterke ma érkezik haza egy jó bőven három napos osztálykirándulásról, amit erdei sulinak neveznek. ő is elsős. biztos, hogy szépeket fog mesélni. Mint ahogy Krisz is élményekkel megrakodva jött haza tavaly ilyenkor...
nem sátor, hanem kis panzióféleség, de akkor is nélkülünk, meg minden.

szerintem nem lesz gond a te lányaiddal sem :)

Klári B. said...

minket 5 es 6 evesen engedtek el az ovonenivel a tengerre...szoval... na annyi, hogy a lanyaidon all,eldonteni, kialljak-e a nyelvprobat...marmint, vegulis, ha a suliban sikerul nekik, akkormiert ne? na de a ti dontesetek :)

Klári B. said...

amugy , hogy szeretnek en is olyan suliban tanitani...nagyon jolehetoseg a lanyoknak ennyi mindent kiprobalni, tapasztalni,kirandulni...stb :) szuper:)

márta said...

Majd az iskolával is mennek ősszel valahova, de ez a sátorozás a kis focicsapattal lenne. És tényleg csak a nyelv miatt gondolkozunk a dolgon.
Levente, az "otthon"-t már két helyre is értelmezem, de van olyan is, hogy "itthon". :)