Thursday, June 12, 2008

Nem azért mondom, de

látszik, hogy Sára az én gyermekem. Jó, nem csak az enyém. :) Ma 1-est kapott német tollbamondásból, és itt ugye az 1-es a legjobb jegy. Most már sokszor ugyanazokat a feladatokat kell elvégezze, mint a többiek, és ez pont egy ilyen volt, ezért olyan nagy kunszt.:) Persze, egyáltalán nem az érdemjegy érdekel, hanem az, hogy hallás után le tudja írni a magyar írásmódtól annyira különböző német szavakat.
Amúgy Enikő három hete jár naponta 3-3,5 órányit óvodába, de már egy-két dalocskát el tud énekelni, persze nem túl tisztán ejtve a szavakat. Ezt is csak akkor, ha elfelejtkezik magáról, mert ha kérem, hogy énekeljen valamit, akkor azértse.
Ha így haladunk, össze kell kapjam magam, mert hamarabb megtanulják a nyelvet, mint én, és az milyen lenne már.:)

4 comments:

Klári B. said...

Ja, hat az teny, hogy tarsasagban, oviban hamar tanulnak nyelveket a gyerekek. Hat az utobb mar Csenge is, babarol beszelve Puppe-et emlegetett. Szoval, ne csodalkozz. :)
Es Zilahon a nemet suliban az osztalyokban altalabn egy ket nemet gyerek van, ha van, a tobbi magyar vagy roman, es egy ev, max 2 ev lefolyasa alatt eleg folyekonyan fujjak a nemetet. Szoval... Ugyes lanyaid vannak. :)

Laszlo said...

Na kapjad össze magad akkor! :D

Anonymous said...

ügyesek a lányaid!Látszik hogy a tieid;)na,de tényleg szedd össze magad és kérrem szépen tanuljad a nyelvet:D

Adona said...

hajra Marta! :)