Monday, June 9, 2008

Ugyancsak

tegnap volt a városban az úgynevezett Brunnenfest utolsó napja is, ami egy felvonulással zárult. Na, és a meccsek után részt vettek benne a kislányok is. Nekem a felvonulásról a mai napig a hajdani május elsejei hepeningek jutnak eszembe...Illetve hát a tegnapi napig. Tibivel és Enikővel kimentünk az út szélére, hogy majd integessünk a kis focistáknak, mikor elmennek melletünk.
Hamar rájöttünk, hogy ez jó móka lesz, már csak azért is, mert a menetből édességeket dobáltak ki a bámészkodó gyerekeknek, így Enikő össze is szedett egy takaros kis tarisznyára való ezt-azt. Máskor viszünk magunkkal szatyrot is. :)
Mindenféle egyesületek képviseltették magukat ebben a felvonulásban, de ott voltak az iskolák, az óvodák, a múzeumok küldöttei is, szóval, aki csak élt és mozgott, az ott volt.




Ott integetnek ők is az autó tetejéről :)

Sára és Anna iskolatársai és tanárai

4 comments:

amilgade said...

:-) Ezek nekem annyira tetszenek! Kár hogy nálunk nincs ilyen felvonulás, és össznépi ünnepség.

Anonymous said...

tudnak a németek ünneplni...mindig kitanálnak valami ünnepet:))

Klári B. said...

Hat en Zilahon is mindig a nemet forum maifestjen vettem reszt, mert azt szerettem, es mert persze oda meg is hivtak, es rendszeresen minden evben ott voltak. Hianyzanak is azok a jo alkalmak... olyankor meg nemet nepviaseleti ruhat is felvettem, ha volt mit... Elvezzetek az ottani eletet, azt kivanom nektek.

Anonymous said...

hat neztem kemenyen az auto tetejet... s valahogy nem stimmeltek a mez-szamok :) de a vegen meglettek :)
mekkora elmenyekkel gazdagodnak a kis focistaid... orulok nekik :)