Monday, June 2, 2008

Megfűztek a

gyerekek, hogy ma kivételesen ne menjünk focizni. Merthogy esik az eső, meg ilyenek. Tulajdonképpen már alig esik, de na. Kivételesen nekem sincs kedvem most menni, és főleg nincs kedvem majd a sáros cuccokat kitisztítani. Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor egyszerűen lusták vagyunk, de ha kell, van bőven kifogás. Ne feszegessük tovább ezt a kérdést. Inkább fényképezgettem, mert nagyon tetszik, ahogy esik az eső. Jó lett volna kimenni ázni egy kicsit, de az ember nem mutat rossz példát a gyerekének, bár lehet, pont az lett volna a jó példa, ha kimegyek. Vagy mégsem, vagy mégis. A legnagyobb visszatartó erő inkább itt is a lustaság volt...kinek van kedve aztán átöltözni, meg szárítgatni a dolgokat! S ha már ott voltam, lefotóztam a virágaimat is, mert annyira szeretem őket. Az eprekről nincs kép, de ígéretesnek tűnik a termés, lesz vagy tíz szem eprünk. :) Egyedül a petrezselyem gyengélkedik, nem tudom, mit csináljak vele. A levendula elég girbegurba, de még így zölden is csodálatos az illata.

Eső :)


Fehér virág :)

Bordó virág :)

6 comments:

Anonymous said...

zold virag nincs? :)
aldott hetet :) amugyis aldottak vagytok, de nah :)

Laszlo said...

Lehet, hogy igen.
Vagy mégsem.
Vagy mégis.

:D

SKata said...

Néha olyan jól esik nem azt tenni,amit kell:)))!Szerintem ez a Gyerekeknek is ajándék és valahogy mégsem gondolják azt,hogy akkor ez már mindig így lesz,hanem csak örülnek!

Babi néni said...

Pontosan mit csinál a petrezselymed? :o)

Kornyad? Sárgul? Esetleg pont úgy sárgállik, hogy közben a levélerei zöldek maradnak? Átültetted? Barnul a levele, mintha megégett volna? Mennyit locsolod? Nem pang alatta a víz? Napon vagy félárnyékban tartod?

Az is lehet, hogy előzőleg naposabb helyen volt és most keveselli. Az üveg kiszűrheti a fénynek azt a tartományát, amit szeret felhasználni.

Ha ragaszkodsz a megmentéséhez, a legtöbb problémára megoldás lehet, ha nem locsolod pár napig és közben meg alaposan visszanyírod.

Ha ez nem hozza helyre, akkor lehet, hogy valamilyen kórság támadta meg. Ha pang alatta a víz, akkor lehet, hogy pont a gyökere gombás és akkor már dobhatod is ki, azt nem lehet megmenteni. :o(

Mindenesetre tedd külön.

Megnézheted az Édenkertészben (www.edenkertesz.hu) is, hátha rálelsz a bajára. Tanácsot is adnak, ha elküldöd a petrezselyem fényképét nekik - nekem már 2x is válaszoltak.

Anonymous said...

Két cseréppel vettem: az egyikkel az a baj, hogy ugyan szép zöld, de alig nő valami. Csak kis pici hajtások, aztán kész.
A másik pedig olyan, hogy érdekes módon fele "termés" tiszta sárga lesz, száraz, a másik fele az jó. És mindez egyugyanazon cserépben.
Amúgy kitettem őket az erkélyre, ahol csak délután süt a nap, lehet, hogy tényleg keveslik a napsütést. Akkor vissza is hozom őket a konyhaablakba. Köszi a tanácsot!:)

Babi néni said...

Ha féloldalas (mondjuk jobbról sárga, balról zöld), akkor az egyik oldala lehet beteg.

Ha viszont a cserép széle felé sárga, de belül szép dús, akkor túl sűrű.Akkor pedig vedd ki a cserépből és óvatosan válaszd két csomóba és azokat ültesd vissza két külön cserépbe. De lehet, hogy a konyhaablakban magától megjavul. :o)