Thursday, May 7, 2009

Jelentés a kertből

Néhány esős, szeles nap után - amit mellesleg én szeretek, mert akkor nem kell locsolni, bár igazából azt is szeretem, mert olyan jó cipelni ide-oda a jó kis esővízet. A kerti csapvízet eddig nagyjából még csak kézmosásra használtuk, ugyanis felfogjuk az esővízet és azzal öntözök, mert állítólag az jobb. Szóval néhány ilyen nap után ma megint körülnéztem a növények között.


Kinyílt a fehér szívvirág is avagy egyszerűbb nevén a dicentra spectabilis...:)


Elég sok epervirág fehérlik, úgy hogy szép termésre számítok. Az eprekre nagyon vigyázok, állandóan gyomlálgatom, locsolgatom őket.


Ez egy teljesen új virágféle, fogalmam nincs, mi a neve, de mindenesetre nagyon szép.


Aztán van egyetlen tő szőlőnk is, eddig olyan kis száraznak tűnt, de ma észrevettem a friss levélkéket rajta. Ó, de milyen kis aranyosak, nem?


Na, ezt nem ma fényképeztem igaz... ez kérlek szépen a kockás liliom. Minden virágot lefotózok, és milyen jól teszem, mert mostanra már elnyílt és jó így utólag is nézegetni, főleg hogy csak most tudtam meg, mi a neve és milyen ritka virág.

És még lefényképeztem a másik géppel azokat a növényeket, amikről nem tudom, micsodák, de nem tudom őket feltölteni, pedig nagyon számítottam a segítségetekre az azonosításukban. Na mindegy. Majd legközelebb.

6 comments:

Viki said...

De jól néz ki ez a szívvirág!:) Még soha nem láttam ilyet.

Babi néni said...

Ha szabályos gömb lenne a virágja, akkor azt mondanám, hogy díszfokhagyma - de ehhez kéne a levele is (egyszikű-e). :o)

Van persze másik virág is, ami hasonlít - ez a konvergencia vagy mi. (Eltérő fajok azonos megjelenési formája) De rég volt biológiaórám. ;o)

amilgade said...

Én is valami díszhagymára gyanakszom! ;-) Majd hétvégén megnézem a kertünkben, mert nálunk is most fog először virítani.;-)

Budai Evódia said...

az idén, ahogyN elkezdtem részben otthonon kívül is dolgozni, úgy gondoltam elhagyom a kis virágos sövényt az udvaron, meg a teraszt is részben. de a te kerti jelentéseid mindig kedvet adtak, hogy a szép el ne maradjon.köszi:)

Lele said...

Egyböl én is a díszhagymára gondoltam.Gyönyörüek a virágok.Kiváncsi vagyok még kit/mit rejteget a csoda-tündér kertetek.Lehetséges,hogy törpe is lakozzik arra fel-mert elírtam magam,mi helyet ki lopakodott a szövegbe.

márta said...

Szóval díszhagyma. :) Köszi a felvilágosítást.