Tuesday, May 5, 2009

Szóval, csak


meg akartam említeni, hogy mennyi minden szép és jó dolog ér amúgy, de ugye hogy milyen hálátlan is az ember! - nemcsak hogy észre sem veszem őket, de egy perc alatt képes vagyok elfelejteni, mit akartam velük. Felsorolni, azt akartam.
Tehát, örülök hogy:

1. olyan szél fúj kint, hogy kétszer is felborult a balkonon a ruhaszárító és a lenti, amúgy szappanbuborékra allergiás szomszéd volt olyan kedves, hogy szépen bedobta a postaládába a hozzá lerepült zoknit. Örülök, hogy zoknit fújt le a szél, és nem például valami mást.

2. annak is örülök, hogy még egyszer se jött át semelyik szomszéd azért szólni, mert túl hangos a zene. Ugyanis Zuccherot nem tudok halkan hallgatni.

3. ma vettem egy mangót, mert még soha nem ettem és elosztottam öt felé, így mindegyikünk kapott egy falást és nagyon finom volt.

4. örülök a közelgő anyák napjának is, mert én bármilyen kis ünnepnek örülök és még az is jó, hogy itt nincs ilyen kötelező műsorféle, hanem otthon köszöntik fel a gyerekek az anyukákat. Annától már kaptam egy saját készítésű kis naplót és szerintem még sok szívvel-lélekkel készült apróságot fogok kapni.

5. mert kb. húsz év után ma újra festettem vízfestékkel egy kis csendéletet. Egy bögrét és egy kis teáskannát amúgy.

6. mert Enikővel olyan jól tudunk együtt túrósgombócot főzni.

7. mert a kertben az egyetlen kis salátámat megették ugyan a csigák, de a borsó az kezd nagyon ígéretes lenni.

8. mert olyan jó illata van a földnek munka közben és mert újravetettem a retket és a zöldhagymát. Meg hát a salátát is.

9. a végtelenségig tudnám most ezt folytatni, de mindennek saját ideje van, tehát a listák befejezésének is. Ennyi.

4 comments:

idrah said...

Áruld el nekem légyszi, milyen túróból csinálod a túrógombócot??? Egyszer csináltam a németből, de a kukában landolt :-/...

Anonymous said...

10. Csodaszép helyen laktok! Vágyakozva bámulom a tájakat, amik megjelennek a fotóidon. Mint például ez is :)

márta said...

Gira, teljesen igazad van. Csak azért nem ömlengek róla gyakrabban, nehogy unjátok már.

Idrah, képzeld, én fél évig azt hittem, itt nincs is túró. Aztán rájöttem, hogy a Quark akar az lenni, csak teljesen másképpen néz ki, mint a magyar megfelelője. Én úgy főzök belőle gombócot, hogy egy 500 g-os dobozhoz teszek 3 tojást, egy kis sót és annyi grízet, amit úgy felvesz arra gondolván, hogy majd gombócokat kell belőlük sikeríteni. Kb. egy óráig hagyom állni és kis (elég lágy) gombócokat készítünk Encivel amit fővő vízbe dobunk, aztán pirított zsemlemorzsába forgatunk. Nekem ez össze szokott állni.

Jade said...

1,5,6,9 :)
Hidd el, nem unnank ha tobb kep lenne a kornyekrol, annyira szep... Olyankor kicsit olyan, mintha ott lennek!