Sunday, May 3, 2009

Szóval a délutánt

Jutta családjával töltöttük, és mivel most kedvem van mesélni, hát ez fog következni.
Egy picike kis faluban laknak, egy olyanfélében, ahol mindenki köszön mindenkinek. A falu központja az egy csodaszép kis evangélikus templom. Ez:


Tavaly nagy megtiszteltetés érte a falucskát, ugyanis a világhírű Matt Lamb festő épp ezt a kis templomot választotta ki arra, hogy festményeivel egyedülállóvá tegye. Egyenesen Amerikából hozatta ide az egyedi, élénk színű festékeit, aztán ő is eljött és szépen kifestette a templom belsejét. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyedül, hanem mindenki mehetett és ment is a faluból, aki akart és így együtt kifestették. Csodálatos lett, de tényleg. Az a sok szín és furcsa forma...abszolút imádságra hangol.



Matt Lambről, aki még nem hallott róla, azt kell tudni, hogy régebben nagyon gazdag volt (most is az) és nagyon iszákos. Aztán, mikor nagyon beteg lett, abbahagyta az ivást és elkezdett festeni és rájött, hogy ez nagyon megy neki. Megígérte Istennek, ha meggyógyul, akkor sokat fog tenni a művészet eszköveivel másokért. Hát a jelek szerint meggyógyult.


Na, szerintem vagány lehetett ilyen közel lenni egy igazi művészhez, együtt dolgozni vele, bár Jutta a mai napig fájlalja, hogy ő nem igazán mehetett festeni, mert többek között ő volt az, aki a vendéglátást, a főzést, mosogatást rendezte - de szerintem, és én azért ritkán tévedek :), igenis hogy látni lehet az ő munkáját is a templom festményein.

1 comment:

amilgade said...

:-) Mennyire "hangulatos" lett így a templom belső. Köszönöm, hogy feltetted a képeket!