Monday, October 29, 2007

Ha egyszer

azt csinálhatnám, amit nagyon szeretnék, akkor utcazenész lennék. Mondjuk ehhez az is kellene, hogy tudjak valamilyen hangszeren játszani és plusz még ne legyek ilyen szégyenlős, amilyen vagyok. Egyszer Drezdában láttunk valami orosz utcazenészeket, na őket egy napig is elhallgattam volna. És én a tücsök és a hangyából is a tücsökkel tartok, merthogy ő is dolgozott, és igazságtalan dolog volt éhenhalni hagyni. Én mindig adok az utcazenészeknek valami kis aprót, de van olyan családtagom, aki még a cédéjüket is megveszi. Ilyen bolond jó szívünk van nekünk, de hát ilyen is kell legyen valaki. Ilyen valami tücsökpártiféle...S közben meg eszembe jutott, hogy összvissz egy szál gyufám maradt, és azt jól be kell osszam ma estére és holnap reggelre, hogy elég legyen. Pedig ma pont azért mentem a boltba, hogy gyufát vegyek.

12 comments:

Anonymous said...

Biztos, hogy szivesen fagyoskodnal kint a jardaszegelyen? Nem tesz jot a keznek, es fiatalon is lehet reumat kapni.

Anonymous said...

ha gondolod es segit, akkor nalam kihuzhatod a gyufat :))

Anonymous said...

ez nem ide tartozik, de nezd meg, hogy masnak is milyen szep az osz :) www.kpimages.net

márta said...

Anon: igen, szívesen, ha lenne a közelben gesztenyesütő ember, és én érezném a gesztenye illatát. És akkor gyerekdalokat játszanék, mikor kicsi törpék mennének el előttem, és ők értenék, hogy ez nekik szól. És visszanéznének rám a siető szüleik kezét fogva...:)
Kiddos: szívesen kihúzom, majd megkérdezem Krisztit, hogy mivel lehet...:)

Anonymous said...

Hororso.. betelnel egy mosdatlan, rossz relehelletu gesztenyesuto ember illataval.. es amikor elmentek a gyerekek, elvezned a magasan szocializalt munkamegosztasban elo tarsadalom kollektiv megveteset.. a csavargok elete kutya.

márta said...

Nem írom le mégegyszer: ugyanaz a válaszom, mint a zászló+himnuszos kommentedhez...

Anonymous said...

Nem irod be.. azert nem baj, ha en folytatom?:)

márta said...

Hajrá luj zavaros! Ha neked ez örömet szerez, akkor csak bátran, én szeretek másnak örömet szerezni...

Anonymous said...

Nem okoz oromet, de ez fontos erkolcsi kotelessegem. Mi van, ha peldaul valami fiatal gyermek elolvassa ezt a bejegyzest, es ebbol azt a kovetkeztetest vonja le, hogy vandorzenesznek lenni jo? Es majd szembesul a rossz nyugdijlehetosegekkel.. meg mindenfele komisz lakhatasi es megelhetesi problemakkal.. nyolcvaneves korodban felhaborodott vandorzeneszek egesz koloniaja akar majd meglincselni teged, mert olyasmire buzditottad oket, amit magad se vallalnal sohasem.

Szoval: gyerekek!!!! csavargonak lenni cudar!!!! (== bosszu teljesitve a luj zavarosert)

Anonymous said...

latom anonymous nem erti mit rejtettel el az egyszer-ben. a tekintetet elcsavartak a biztosito brokerek a barsonyos szeku 80as eletevekkel ;)
s mitol jobb pl. egy broker elete? aki sokszor egy csomot halandzsazik azert, hogy megkapja a szazalekjait... s mi van ha az ifju gyerkoc elolvasa a mongol nep nomad eletet... azt, hogy pl. fiatal pacivert isznak, s ezert hosszabb eletet elnek... nyugdijrol meg... nem is hallottak. s melyik az erkolcsosebb: berakni a veneket az oregotthonokba vagy a csalad vigyaz ra?

márta said...

Azt már el sem merem mondani, hogy bár ragaszkodom a megszokotthoz, azért egyszer szeretnék vándor is lenni. Nem csavargó, hanem vándor. És azt meg főleg titkolom, hogy ha egyszer nyugdijas leszek, igaz előtte dolgozni is kéne valamit, na majd akkor kitelepülök ebből a civilizációból, és valahol egy szép helyen fogok élni, és lángost fogok sütni a turistáknak, meg a vándoroknak. Lehet, hogy sose fogom megtenni, de legalább gondoltam rá. Ez is valami.:)

márta said...

És még csak annyit teszek hozzá, és tényleg nem azért, hogy nekem legyen igazam mindenáron, hogy jóbarátaink esküvőjén egy utcazenész szolgáltatta a zenét. Győrben akadtak rá, nagyon megtetszett nekik, sé meghívták az esküvőjükre. Aztán kiderült, hogy ő tulajdonképpen nem ebből él, csak szereti megosztani az emberekkel azt a valamit, amit zenének hívunk, és amiről Anon barátunk kedves írója, Kurt Vonnegut azt mondta, hogy: "Ha egyszer meghalok, Isten bocsásson meg, ez legyen a sírversem: Egyetlen dologra volt szüksége, hogy higgyen Isten létezésében: a zenére."
( Bosszú labdája visszaütve az "ellenfél" területére :)))