Friday, October 19, 2007

Az órám és én

különleges viszonyban vagyunk. Egy biztos: ő a főnök. Nem tudom, látta-e valaki a Rózsaszín Párduc rajzfilmsorozatból azt a részt, ahol a párduc nem akar felkelni reggel, de azért be van neki állítva vagy 20 óra, és mindegyiket agyonvágja, ahogy elkezd csörögni, míg emberére nem talál a kakukkosóra kakukkjában. Hát ma reggel az én órám is csörgött, nem is találtam meg a megfelelő gombot az elhallgattatására, így 5 percenként újrakezdte, de mind mérgesebben és hangosabban. Lassan már félek tőle... :)
Amúgy kezdem érteni, hogy miért mondtátok, a svájci német más, mint a német német, vagy hogy mondjam...Ma reggel belehallgattam a neten egy svájci rádióba, és hirtelen azt hittem, valami arab beszédet hallok. Mert annyira már jutottam a tanulmányaim során, hogy felismerem a nyelvet, de ezt nem sikerült. Erre mondta T., hogy én ugyis szeretem a kissé keményebb zenét, tehát innen kiindulva találjam meg a kapcsolódási pontot a kemény-dió-svájci-némethez, aztán kész. Öööö, nem biztos, hogy látok kapcsolódási pontot, de azért érdekes gondolatsor...S akkor kiindulva a kemény-dió-svájci-németből el is jutok a finom svájci csokihoz, ami nincs itthon, de innen már tovább lehet lépni a csokis kekszhez, az sincs itthon, de a keksz már az unokatestvére a ropinak, ami van itthon, de végülis mindegy, mert most nem is vagyok éhes...

5 comments:

Időbeosztás-guru said...

Megszokod te hamar a sviccerdüccs-et, csak hallgasd a rádiót :) Az ébresztőórákkal (ill. telefonokkal) meg én is hadilábon állok, azt hiszem, épp ideje, hogy kicseréljem az ébresztő-csergőhangot...mert már gyomoridegem lesz tőle.

Anonymous said...

:))ezt most nagyon élveztem...a svájci némtet én ugy élvezem,de nekem is nagyon jól oda kell figyeljem hogy mit is mondanak:))de ha köztük vagy hamar megszokod!Az ébresztö órákkal nekem nncs bajom én azonnal meghallom és a szemem már nyillik is automatikusan;)

Anonymous said...

hát az én profi:)) telefonom úgy ébreszt, hogy ,,ideje felkelni, a pontos idő stb stb" és Titusz úgy fél tőle, merthogy robot beszél belőle, és ő nemtom miért, de fél a robotoktól! ezért meg se várom, hogy bekapcsoljon, csak végső esetben:))

Anonymous said...

az ebresztoket ki lehet kapcsolni. azert huzzatok fel, hogy felhuzzanak benneteket?
az enyem egyet csipog, s kikapcsolom. aztan meg nem is emlekszem a mozzanatra... pedig olyan vicces amikor charlie chaplin-t kiloki az agy :)) apropo ebresztes :))

Anonymous said...

A kiddos mozdulata ismeros. Elkezd zenelni az ebreszto, aztan vmikor kikapcsolom. Sztem ez mar ilyen zsigeri dolog lett. Mar csak nevetek rajta, es nem is kerdes,h emlexem-e ra....:))