Thursday, October 4, 2007

Mióta van netünk

asszem ( na , sikerült ezt is így leírni most, máskor nem fogom, nem áll rá a szívem az ilyesmi nyelvújításra :)) február óta, annyi újdonságot tanultam. Például azt is, hogy mostanában divat az: asszem, nemtom, eccer, teccik, mongyad, ilyesmi. Szegény Kazinczy, lehet, hogy forog most a sírjában, vagy nemtom, na... :)Aztán divat még az angol szavakat magyarosra átbűvészkedni, például: ápdéjt, velkámbekk, és társai. Najó, ilyeneket én is használok. Mostanában nagyon menő a "lol" szavacska odabiggyesztése a mondat végére, gondolom, ez olyan csodálkozásféle, vagy mi. És a rövidítések, vagy hogy is mondják nekik...tényleg, tudnátok még ilyeneket mondani nekem, mint az IMHO meg a ROFL? Szvsz nagyon megkönnyítené, meg gazdaságossá, meg hatékonnyá tenné a kommunikációt, ha több ilyet tudnék... :) Nagggyon le vagyok maradva rövidítések terén (is)...

15 comments:

Anonymous said...

Szerintem trendi kifejezesekkel felturbozni magvas mondanivalonk olyasmi, mint szpojlert szerelni a regi tuzpiros skodankra, vagy koptatott farmert hordani.. fiatalos es divatolos.. erdekes mondjuk, hogy amennyire termeszetes az angol behatas az informatikaban, annal inkabb cuki (hetkoz)napi mondanivalo szintjen. (Cuki, cuki vagyok, szeretnek is a nagyok..)

márta said...

:) Apropó a "cuki vagyokhoz", ezt hallgassátok meg : http://cukivagyok.hu/ ( beindul egy "jó" kis zene, ha rákattintotok). Ha meg akarnátok tanulni náhány trendi izét...Hú, azt hisze, ebből már kinőttem...:)

Időbeosztás-guru said...

BTW - By The Way
AKA - Also Known As
AFAIK - As Far As I Know
BRB - Be Right Back
AFK -Away From Keyboard
LLAL - Laughing Like A Lunatic
AAAAA - American Association Against Acronym Abuse

Anonymous said...

na gyerekek ez nekem túl magas:)))

Éosz said...

Hát nekem is :-)))

Adona said...

ASAP - As Soon As Possible
DND - Do Not Disturb

Anonymous said...

Elárulom, én még jobban le vagyok maradva, felét sem értettem a bejegyzésednek, de nem szégyelem és nem is akarok rászokni. Annyi időm remélem mindig lesz, hogy kiirjam az egyész szót. De nem itélem el azt aki előszeretettel használja ezeket a röviditéseket csak egyszerűen ebben maradi vagyok és nem "trendi". Rena voltam és ezután engem is gyakrabban fogsz itt látni.

márta said...

Hát gondolhatod, hogy én sem fogok szótárt hurcolni magammal, hogy ezeket a rövidítéseket kiírjam. :) Csak olyan viccesnek találom... Lehet, hogy a LLAL-t mégiscsak fogom használni.

Anonymous said...

Én is nehezen írtam le eleinte az asszemet, meg tecciket, meg társaikat, de mostmár elég könnyen megy. Azt nemtom, h. a magyar tanárnőm mit szólna hozzá, de szvsz nem örülne túlságosan:) Én úgy látom, h. ez a blogtársadalom egy külön világ, itt a kommunikáción van a hangsúly, meg gyorsaságon, ezért van ennyi rövidítés. Na, de lehet, h. mégsem így van, nemtom:)

Anonymous said...

Amit megsporoltok ezekkel a roviditesekkel, azt nem vesztitek el a magyar ekezetekkel? Mert en igen.

Adona said...

néha nekem is nehezen megy az ilyenfajta roviditgetés, de néha rámjön, akkor meg használom

csillag said...

10x - thanks(kösz)
mek -megyek
számcsi - számítógép

Anonymous said...

Józsi, sztem nem veszítünk a magyar ékezetekkel, mert annyira meg lehet szokni, hogy nekem pl. sokkal nehezebb ékezetek nélkül írni, attól függ, hogy szokod meg.

Anonymous said...

Nekem ne irjatok ilyeneket, mert nem fogom megérteni. Levi, amiket te irtál...minden elismerésem azoknak akik értik. Emi, a magyar tanárnőd semmi szin alatt nem örülne ennek az irásformának. Én nem lettem magyar tanárnő, mint ahogy szerettem volna, de teljes mértékben együttérzek azokkal akik mély fájdalommal veszik tudomásul, hogy mi lett és még mi lesz az anyanyelvünkből. Unokáink már úgy fognak beszélni, mit a Mézga Gézáék űrrokona (kapcsford), vagyis hogy nem fognak kimondani egy teljes szót, csak szótagokat belőle.Biztos, hogy ez olyan jó dolog, vagy csupán nyelvújitásról van szó, mert már túl maradiul beszélünk? Rena

Anonymous said...

Azt tudjatok, hogy a HBR mit jelent? Harom Betus Rovidites! (ha ha, ez vicc volt.. mondjuk aki haromnal tobb ilyet hasznal rendszeresen/nem irc nosztalgiabol/nem hovatartozas jelzesere, az csak felvagasbol csinalja szvsz.. es ettol meg ugyanugy bemak marad!)