Wednesday, October 24, 2007

És igazán

már csak azért írok, mert eszembe jutott, hogy elmúlt okt. 23.-a, és én még mindig nem tudom, volt-e vagy sem tüntetés, vagy ilyesmi tegnap. Mert tegnapelőtt volt valami, azt tudom. És én sem vagyok elragadtatva a kormányunktól, de az biztos, hogy nem lépnék be a Magyar Gárdába (olyan ijesztőek, meg komorak,meg nem is tudom, mit akarnak tulajdonképpen, de az biztos, hogy tiltakoznak valami ellen), meg tüntetni sem mennék el. És az az igazság, hogyha az ellenzék lenne kormányon, hát tőlük sem lennék elragadtatva. Normális dolog ez, hogy én nem tartok senkivel, és nem vagyok senki ellen, és nem akarok csatlakozni senkihez?! Az embernek mégiscsak legyen határozott véleménye, nem? Már csak azért is, mert olyan jó úgy kezdeni egy mondatot, hogy szvsz... De az biztos, hogy ha lenne véleményem, akkor meg azt nem tudnám, hogyan juttassam azt kifejezésre úgy, hogy azt az aktuális kormány, vagy akárki, figyelembe is vegye. Mert mondjuk éhségsztrájkba sose kezdenék, egyrészt mert szeretek enni, másrészt mert kit érdekelne az, hogy én éhezek?! Senkit. Akkor meg minek. A tüntetésekkel sem érnek el soha semmit. Annyi, hogy a híradósok örülnek, hogy van miről tudósítani. Ha levelet írnék, fel sem bontanák. Na, nem azért mondom, de az ember márcsak ilyenek miatt is kétszer meggondolja, hogy legyen-e véleménye, vagy sem.

9 comments:

Anonymous said...

Kezdodik a nihilista korszak nalad? Vagy csak a politika abranditott ki.

Időbeosztás-guru said...

Szóval az a véleményed, hogy jobb, ha az embernek nincs véleménye?
Voltak zavargások amugy, még vefraim is szinte belekeveredett egybe, irta a blogjában.

márta said...

Minden kérdésre és állításra a válaszom: igen. És további kérdésekre is nagyon szívesen válaszolok...:)

katics said...

Én egyszer kaptam levelet a parlamenti képviselőmtől (pedig külföldi állampolgárként nem is szavazhatok, szóval nem tudom ez hogy van.) Rémlett, hogy valahol, valamit aláírtam egyszer, de hogy mit, arról abban a pillanatban fogalmam sem volt. Úgy kezdődött a levél, hogy ennyi levelet egy ügyben még soha nem kapott...
A "tiltakozó(k)" kinyomtattak egy csomó levelezőlapot az adott ügyet firtatandó, a képviselőnek címezve, csak az én adataimat kellett kitölteni. A helyi utcabálon pedig felállított egy standot és aláíratta, majd az egészet postázta(k). Kedves képvislőnő pedig kapott vagy kilencszázat :) (Ebből néhányat átküldött kollégáknak, mert nem hozzá tartoztak az aláírók)

:)

Anonymous said...

En azt nem ertem, hogy ha az embernek van velemenye, akkor miert akarja mindjart mindenki masra is rakenyszeriteni:).. mintha attol jobbak lennenek a dolgok, hogy mindenki narancsszinu ingben maszkal.. majd a velemeny valtja meg az orszagot? Mintha nem mindenki jot akarna? Erteket csak a munka teremthet, es az nagyon nem velemeny kerdese.. a jolet sajnos egyaltalan nem retorikai kerdes, meg ha sokan ugy is kepzelegik.

Az erkolcs problemaja ennel osszetettebb.. peldaul, hogy lehet-e nem letezo erkolcsoket (ha a mi Ferik japan kozlekedesi miniszter lenne, mar haromszor ongyilkos lett volna, o megis eletben van) ilyen vagy olyan megmozdulasokkal letrehozni. Nos, toszavakban: nem. Az emberek velemenyere lehet hatni tuntetesekkel, sztrajkkal (uj gondolatokat, eszmeket belopni), de attol meg senki sem lesz erkolcsosebb. Kedves magyar tanarom meselt egy regi tortenetet.. GULAG fogolykent a munkat probalta meg beszuntetni ket szegeny ertelmisegi, tiltakozva a rossz banasmod ellen.. szonokltatot tartottak, es mindenkinek a lelkere beszeltek, hogy eleg, ha egy emberkent lepnek fel.. aztan jott a tiszt.. geppuskaval.. sorba allitotta az embereket "aki nem akar dolgozni, az lepjen ki a sorbol".. igen, csak ok ketten leptek ki a sorbol, senki mas.

Amig nem lep ki adott esetben mindenki a sorbol, addig nincs sok tenni valo, mert babjelmezes, velemenyfitogatos bohockodasba torkollik az egesz, marginalisan es ertelmetlenul.. talan el lehet menni svajcba, remenykedve, hogy ott tobben lepnenek ki a sorbol.. vagy peldaul lehet varni a valsztasokat, mert az egy olyan dolog, hogy meg a te velemenyedre is kivancsiak, Marta, ehsegsztrajk nelkul is:) (es talan szamit is valamelyest)

márta said...

Az a javaslatom, hogy cseréljünk helyet. Ti kommentelők sokkal értelmesebb és normálisabb dolgokat írtok, mint én.

katics said...

Én viccesnek szántam...

márta said...

Ja, értettem ám. :) Akartam is mondani, hogy ha már a ti pénzetekből kapja a fizetését, akkor mást is csinálhatna a munkaidejében, minthogy 900 levélre válaszoljon. Mondjuk, oldja meg az adott problámát.

katics said...

Jaj, Márta. Hát nem elég a sok fotóalkalom, meg is kell azt írni a választóknak, hogy igen, teszek valamit az ügyben :)) Én meg azon gondolkodom, hogy mennyi pénzébe került az illetőnek, aki ezeket összgyűjtötte, hogy el is küldje mindet :)