Thursday, October 4, 2007

Az úgy kezdődött,

hogy ugye már vagy két hete állandóan beteg valaki minálunk, és az este már örültem, hogy mától kezdve senki sem lesz beteg, dehát az van, hogy most meg Sára lett lázas, mert ezek a vírusok olyanok, hogy miért támadnának meg egyszerre egy családot, ha lehet szépen sorban is lekaszálni a tagokat...S ha már mindenki sorra került, kezdődhet előlről minden. Mikor két évvel ezelőtt bárányhimlősök lettek a gyerekek, összesen vagy két hónapig ki sem mentem a lakásból, mert ugye két hét a lappangási idő, és mindegyik csak akkor lett beteg, mikor a másik már túljutott rajta. Eléggé bekattantam már a végére...Naszóval, visszatérve a ma reggelhez, akkor ma Sára maradt itthon, aztán a másik két gyereket meg készítettem és vittem kit, hova kellett. Annával nem is volt gond, de Enikő eljátszotta a hattyú halálát... Elpanaszolta, hogy fáj a torka, fáj a feje, nem tud járni, esik össze, fáj a szeme. Nem akarja felvenni a csíkos sapkát, mert neki a másik csíkos sapka kell, ami éppen el van tűnve. Aztán, nem tud lemenni a lépcsőn, nem tud felmenni a lépcsőn. Anna ne énekeljen, mert őt nagyon bosszantja. Az ovi ajtaja előtt újabb féknyomok hagyva. Meg ilyenek. Egészen ROFL hangulatom lett tőle, de tényleg. Jó kis reggel ez...

10 comments:

Anonymous said...

Hát nem nagyon tudom elképzelni, min mehetsz keresztül, mert nálunk hál' Istennek nagyon ritkán beteg vki, de biztos nem könnyű, imázok érted innen a távolból meg kívánok gyors gyógyulást a betegnek, neked meg emberfeletti erőt, türelmet, meg jó reménységet, hogy elmúlik ez is és a borúra mindig derű jön...Szóval fel a fejjel, puszi nektek!

Anonymous said...

Jaj és könyörgöm mi az a ROFL, megződíttek má' ezekkel a rövidítésekkel!!!:)))

márta said...

Kösz Emi, nagyon ari vagy, ( most mindent rövidítek, látod?), de nem is vagyok borús most egyáltalán, csak úgy elmeséltem a reggelemet. Remélem, hogy most megedződnek egy kicsit, aztán már nem esnek bele minden betegségbe, amibe csak lehet...
A ROFL pedig = Rolling On Floor Laughing (Levitől tudom)

Anonymous said...

A ROTFL az, amit a LOL helyett kell hasznalni, mert a LOL mar tulsagosan elcsepelt.. bar szerintem oreg magyar IRCesek halalukig kitartanak a LOL mellett.

márta said...

Csak a gyengébbek kedvéért mondom, hogy :
1. IRC = Internet Relay Chat
2. LOL = Laughing Out Loud
3. ROFL = ROTFL = Roll(ing) On The Floor Laughing

Ez az IRC nem tudom, pontosan, mi, soha nem használtam, meg nem is fogom, így is túl sok időt eltapsolok a nettel... A többit értem...

Magdi said...

Te Márta,én most fedeztem fel az írásaidat(el is olvastam visszafelé jó néhányat)és őszintén mondom(írom),rég nem szórakoztam ilyen jól-nem a tartalmuk miatt,hanem a stílusod volt számomra új...Én eddig úgy gondoltam rád,mint arra a kis csendes,szótlan,aranyos KISLÁNYra,aki voltál mikor én Hunyadról elkerültem...és lám-lám mivé "cseperedtél",sajnos ez azt jelenti,hogy én is igen-igen "cseperedem"elfelé...Különben nagyon-nagyon meg tudlak érteni ezekben a "lázas"idöszakokban,mert ez nálunk is így MŰKÖDÖTT,csak azzal tudlak bátorítani,hogy lassacskán mégiscsak felnőnek és akkor már csak azt fogod mondani,"jó,hogy ennél nagyobb bajok...nem voltak(nincsenek)" Puszillak,és sok erőt neked!

márta said...

Szia, Magdi! :) Nem tudom, miért úgy emlékszik mindenki mostanában rám, hogy én voltam a csendes, szótlan, aranyos kislány! :) A látszat néha csalóka! :) Najó, most is csendes, és szótlan és aranyos vagyok ám !
A blogom csak kikapcsolódásként szolgál, apróságokról próbálok írni amolyan mártásan, aztán ne várjatok nagy durranást. De azért örülök, ha szórakoztok, mert az ilyesmi mindig jól jön...

Anonymous said...

sok eröt neked Márta!Elképzeltem magam elött milyen is volt a mai reggeled...na,én ilyen helyzetekben mindig kétségbe esek,de lassan én is tanulgatom hogy ez is elmullik:)na, és Magdi üdv. a blogozók között...irj te is!:))

Betti said...

Ó, Márta, most már google kersővel kell olvassam a bejegyzéseidet?

Anonymous said...

Az IRC a betarcsazos internet korszakanak (kb. '96-tol mittudomenmeddig?) egyik legemlekezetesebb popkulturalis eleme .. aki kepes volt 56k-s modemmel egy egesz ejszakat fenn logni, hogy percdijas alapon letoltson egy pl. 3 Mbyte-os zenet (ropke 8 ora alatt), az kozben chatelhetett a kedvenc mIRC kliensen keresztul (mert az egyfajta chatszolgaltatas).. akkor tortent eloszor, hogy derek magyar emberek chatfuggove valtak, el lehetett kerni magukat kislanyoknak alcazo, kopaszodo ferfiak hamis telefonszamat, lehetett anyazni vadidegeneket, stb. (sok szep emlekem van)