Monday, October 15, 2007

Nahát,

én most jöttem rá, hogy fogalmam nincs, hogy hányas az IQ szintem! Azt tudom, hogy Sharon Stone-nak 152-es, és mindenki csodálja, de az is lehet, hogy ha nem lenne szép, meg szőke, meg ilyenek, akkor a csodát se érdekelné az IQ szintje. És egyáltalán, van olyan egyetlen teszt, ami alapján össze lehet hasonlítani az emberek IQ szintjét? Mert ha az egyik ilyet, a másik meg amolyat old meg, akkor az nem járja. Muszáj megtudnom, mekkora az IQ szintem...Van valakinek tesztje? Csak azt ne mondjátok, hogy keressek a Google-n...

28 comments:

Anonymous said...

:))
En a Tickle-en oldottam, de angolul.
meg egyszer egy pszichhologusno adott egy nemeztkozi tesztet vagy mi az, na az jo allitolag, encoka meg tudja mondani h pontosan hogyhijjak. az megbizhato. de mar elfelejtettem, h mi jott ki:)) (pedig nemreg oldottam egy memoriatesztet,es abban az jott ki, h 90%ban emlexem mindenfelere!!Hat ez pont kimaradt ugy laccik:)) )

Anonymous said...

engem is érdekelne az IQ szintem, csak lécci magyar tesztet is mondjatok, mert annyira tutti nem nagy, hogy angolul is elboldoguljak:))

Adona said...

lea: azt nem szpecifikaltak, hogy abba a maradek 10%ba mi van, szoval belefer :P

Időbeosztás-guru said...

Áh, annak az IQ-nak sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonitanak, mint amennyit tényleg ér. Csak egy szám...abba nem fér bele egy csomo minden. Szóval szerintem sokkal fontosabb az IQ szintednél az, hogy egy nagyon jó feleség, anyuka vagy, és remek blogot irsz.

encóka said...

egyetértek Levivel. Az a teszt, amit Lea oldott nem igényel semmilyen lexikális vagy kulturális vagy miféle ismeretet, állítólag ezért jó. És ha már tudod a számot, akkor mi van? arról nem is beszélve, hogy a pszichológusok ma is vitakoznak azon, mit is jelöl tulajdonképpen az IQ. Míg az egyik nagyokos szépen világosan ki nem mondta: az IQ az, amit az általam megalkotott teszt mér. :) Ki akar még mindig IQ tesztet oldani? Nálam lehet! Cím és telefonszám a titkárnőmnél :)

encóka said...

és Lea, neked átlagon felüli jött ki. A számot nem mondom meg, de emlékszem rá!

márta said...

Persze, persze, tudom én, hogy nem ez a lényeg, hanem a belső értékek :), meg ilyenek, de én most nagyon szeretném megoldani azt a tesztet, mert mi van, ha nagyon átlagon innen vagy túl van az intelligenciaszintem, egyáltalán hol van az átlag...Meg kell tudnom. Encó, kérem azt a tesztet! :))) Köszi!

csillag said...

egy kis intelligencia teszt:D(de lehet ismered)
1. Hogyan teszel egy zsiráfot a hűtőbe?

2. Hogyan teszel egy elefántot a hűtőbe?

3. Az állatok királya, az oroszlán egy konferenciát szervez az állatok számára. Minden állat elmegy kivéve egyet. Melyik ez az állat?

4. Keresztül kell menned egy folyón, amiben krokodilok élnek. Hogyan teszed ezt meg?

csillag said...

40 perces intelligencia teszt.
Egyik cegnel hasonloval teszteltek. Csak ott 60 kerdes volt fel orara.

http://www.iqtest.dk/main.swf

Anonymous said...

Ha abszolut ertekelest akarsz, lepj kapcsolatba a MensaHungarIQval, mert az van egy annyira fasiszta szervezet, hogy adnak a tokeletes hitelessegre (bar ok lehet, hogy elgazositanak) .. szvsz az IQ is egy jatek, mint a pinpong, valakinek ez megy, valakinek az.. (lasd pl. Forrest Gump).. szerintem jobb jateknak felfogni, mint messzemenokig altalanositani, akar politikai, eletviteli, vagy barmilyen sikon (az IQ ertekkel kapcsolatban is megfigyelheto az osszes olyan emberi megnyilvanulas, amit a "Ki nevet a vegen" c. jatekban is tapasztalhatunk.. jo, a munkakereses az hororso)

Kui, hol vagy elerheto?:) A kui az egy anagramma az IQ szora?

Laszlo said...

Én a tickle.com-on végeztem, mert többen (egy egyetemi tanárom is) ajánlották, s elég jó is.

Laszlo said...

Ja, és ez e link:
http://web.tickle.com/tests/uiq/index_main.jsp

márta said...

Oszkár, megcsináltam ezt a tickle-tesztet. Én nem szégyenlem, kiírom: 135 lett. Ez most gáz, vagy nem gáz? Mert azt nem írták, hogy az átlaghoz képest hol van, csak azt hogy nekem egy ún. Visual Mathematician típusú intelligenciám van, bármit is jelentsen ez.

bögre said...

Már épp akartam írni, hogy én teszt nélkül is garantálom, hogy az átlagon felül vagy, de látom már meggyőződtél magad is...Gratulálok! DE ez is Isten ajándéka, ugye tudod?

márta said...

Hát persze, Magdi, nagyon kedves vagy!:) De ez az egész csak egy játék, muszáj időnként megmozgassam az agyamat, mert kezd berozsdázni:)...
Amúgy a csillag tesztjét nem tudom megoldani, gőzöm nincs, hogy kell hozzákezdeni, de ha valaki tudja a válaszokat, szabad a gazda.
Itt van egy másik teszt, ezt is megoldottam ( ma ilyenem van) :
http://www.diag.hu/cikkek.php?cikk_id=32

Hasonló eredményt adott, mint a tickle. Na, mára elég a tesztekből, mentem vacsorát főzni...:)

Laszlo said...

Az kitűnő eredmény, átlag felett jóval!
Úgy a felső 1-2% :D
Tudtam, hogy nem hoz téged szégyenbe az az IQ-teszt

márta said...

Ha így van, akkor nagyon ciki, hogy kiírtam, mert én a Sharon Stone-ét vettem alapul, meg minden. Most olyan, mintha önimádó vagy ilyesmi lennék...Így jár az ember, ha hebrencs, és azonnal kiír a blogjára ezt-azt. Most már mindegy...:) (ez egy félénk és szerény mosoly itt a végén...)

Laszlo said...

:))))
Szegény félénk és szerény mosolyod :))))

Anonymous said...

Miert, Marta, te nem vagy egoista? Nehogy mar csak en legyek egoista... az olyan.. szoval versenytarsak nelkul nem jo.

márta said...

Egoizmus és "felvágás" között különbség van, és itt ez utóbbi veszélye állt fenn, de nem szándékosan. Ez a blog inkább a kelekótyaságaimról szól(na)...

encóka said...

hát anonymus, a diákjaimnak egyszer úgy próbáltam segíteni megjegyezni a nevemet, hogy hát izé, rülam nevezték el az IQ-t, ... Aztán a ballagó kártyára is így írták a nevemet, QI nem tudták, melyik az igazi. mér lennél te kivétel?
na jó, így híjják a férjemet, én meg felvettem az ő nevét, Kui vagyok, nem tagadom. és csíkban lakom. csíkszereda, Rományia.

encóka said...

és visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, én azt olvastam, hogy a boldoguláshoz az érzelmi intelligencia hányados kell jó (nagy?) legyen. :)

Anonymous said...

ez igaz!!!

Anonymous said...

Márta, nekem is küldd el azt a tesztet, mostmár felcsigáztatok és tudni szeretném én is hol állok Sharon Stone-hoz képest :)

márta said...

Rena, itt van belinkelve az Oszkár egyik kommentjében (ez angol, a Tickle teszt), és van egy az én egyik kommentemben is (ez magyar), én mindkettőt megcsináltam, a magyar kicsit magasabb lett, mint az angol, de én az utóbbit hiszem el. Vagy még azt se. :)

encóka said...

kikívánkozik még belőlem, hogy a legtöbb ikuteszttel az a bibi, hogy adnak egy pontszámot, de nem lehet tudni, hogy ez pontosan mit is jelöl. Magyar anyanyelvű pl angol tesztben véletlenül sem tud maximálisat teljesíteni, ha az idő is számít, akkor meg pláne, mert fordít, ha a kultúrától is függő tesztkérdések vannak, akkor emgint a válasz pontértéke nagyobb kéne legyen ez esetben, és így tovább.
Az eredményeket standardizálni kellene, ahhoz, hogy megbízható következtetéseket lehessen levonni.
És azt is jó tudni, hogy az IQ szám nem egy lecövekelt valami, fejleszteni lehet. Nem tizednagyságó rendeket, de lehet!

Anonymous said...

Na es hol a szöszbe lehet érzelmi IQ tesztet oldani?? nekem az biztos kicsi lenne...:-))

Anonymous said...

a tyukszememen :))