Monday, October 15, 2007

Annyira

bosszantó tud lenni, mikor az ember felkel hajnalok hajnalán, első dolga, hogy főzzön egy kávét, kiönti egy akármilyen bögrébe, mert még mindig nincs kedvenc, s aztán viszi mindenhová maga után, a fürdőbe, a hűtőszekrényhez, szóval, ahova éppen dolga van így reggelenként, és egyszer csak nyoma veszik a bögrének. Volt, nincs. És csak akkor kerül elő a gyerekek ruhásszekrényéből, mikor már kihűlt a kávé és amúgy is indulni kell...:(
Amúgy meg azon gondolkozom, mitől magabiztosabbak egyesek, mint mások? És attól, hogy valaki határozott, és magabiztos, akkor ő jobban boldogul az életben, és sikeresebb meg népszerűbb, vagy menőbb mint az, aki kevésbé vagy nem határozott és magabiztos? Mert ha igen, akkor még szerencse, hogy nem akarok se sikeres, se népszerű lenni. Bár elboldogulni az életben azért jó lenne...

10 comments:

Anonymous said...

Hát szerintem az, hogy mennyire magabiztos valaki, sokmindentől függ, pl. gének, neveltetés, hit, érettség, stb, de a sikeresség nem ettől függ, esetleg a világi normák szerinti sikerek és nekünk nem az a döntő. Elboldogulni az életben szerintem te igenis boldogulsz, bár ez is attól függ, kivel hasonlítod össze magad. Na, ez jó ködös lett, de talán megérted.:)

márta said...

Például, az oviban láttam az egyik anyukát, aki úgy vonult be a magassarkú cipőjében, hangosan beszélve, mindenkit ismerve, meg ilyenek, hogy azt hittem róla, minimum egy topmenedzser,vagy mittudomén...Aztán meg láttam, hogy tulajdonképpen eladónő a Tesco-ban. Na ez az, ami nekem nem megy, már csak azért sem, mert nem tudok magassarkúban járni...:)

Anonymous said...

Hát a ,,nagyemberek", pl. költők, művészek, ilyenek annyira egyszerűeknek néznek ki sok esetben, hogy nem gondolnád róluk, mi van a fejükben, meg milyen fantasztikus emberek! A látszat sokszor csal és vannak, akik főleg a látszatra adnak, de jó, hogy te nem vagy ilyen, aztán mi tudjuk, mi van a tarsolyodban:))

Időbeosztás-guru said...

..a gyerekek ruhásszekrényéből került elő a kávé?? Na ezen jót nevettem!

És igen, szerintem akik magabiztosak, sokkal jobban elboldogulnak. Ez van.

encóka said...

mindenki azt mutatja, amilye van: akinek esze van, azt, akinek nincs, azt...

Anonymous said...

Szerintem is a magabiztos emberek jobban el tudják adni magukat. A túlságosan kiöltözött és nagyszájú emberekről meg azt gondolom, hogy többet adnak a külsőre, mint a belsőre, erősen akarnak egy képet mutatni magukról kifelé, hogy az emberek ne foglalkozzanak a belsővel. Akinek pedig a belső számit és arra áldoz, az nem aggat magára külső cicomát.

Anonymous said...

Tapasztalataim szerint a magabiztos emberek konnyen utkoznek mas magabiztos emberekbe, es akkor jon a fight.. tehat nem feltetlenul jo "tulelesi strategia" .. amugy meg en Spinozanak hiszek, meg Arisztotelesznek, amikor arrol irnak, hogy a szerenyseg nem ereny.. mert nem ereny.. ha valaki tud valamit csinalni, akkor ne engedje leradirozni magat.. akkor mindenkinek rosszabb lesz, ha hagyja.. a sikeresseg teljesen mas kerdes, az kislutri.. szerintem a ketto nem fugg ossze, sikeres akarki lehet, ha egyszer jo helyen bir lenni, jo idoben. (ha meg nem bir: maradhat a Tescoban eladni)

Anonymous said...

Brrr. .. harmadszorra olvastam el, es csak most vettem eszre, hogy van benne szo a bogrerol is:)

márta said...

Pedig az a LÉNYEG, hogy még mindig nincs olyan szép karácsonyi bögrém...

Anonymous said...

A korso szerintem praktikusabb eszkoz.. habosabb italok tarolasahoz.. segitseg, kommentfuggo vagyok'.. meg fogom alapitani a "nevtelen kommentelok klubbjat"