Friday, October 5, 2007

Még jó, hogy

az emberben kialakulnak különböző automatizmusok az évek során. Például, észrevettem, hogy tegnap úgy vezettem be a városba Annáért, hogy nem is figyeltem, merre megyek, teljesen máson gondolkodtam, aztán egyszer csak ott voltam a zeneiskola parkolójában. A lábam, a kezem, meg gondolom, az agyam is egyfajta robotpilótaként elvitt engem oda. Félelmetes.
Aztán, az este, bár azzal a homályos érzéssel feküdtem le, hogy tegnap péntek van, tehát ma akkor szombat, és lehet sokáig aludni, azért hálistennek beállítottam a vekkeremet hat órára csörögni. Csörgött is ma reggel rendesen, és én minduntalan kinyomtam, merthogy ugye mit akar már, hát szombat van... Aztán lassan, nagy erőfeszítések árán leesett, hogy mégsincs szombat, hanem, ha tegnap Annának szolfézse volt, akkor vagy kedd, vagy péntek kell legyen, és onnan már csak egy perc volt kisakkozni, hogy kedd nem lehet, tehát kizárásos alapon marad a PÉNTEK. Aztán már automatikusan indultam teát főzni, meg nyaggatni a népet, hogy keljenek már fel...

4 comments:

Anonymous said...

azért nem mindig jó ez a bizonyos automatizmus, legalábbis nálam, mert én éjszaka automatikusan kiveszem Bertit a kiságyból amikor egyet szól(vagy csak sóhajt egyet, nem is tudom), magunk közé fektetem, anélkül hogy tudnék róla, reggel meg bosszankodom, hogy mit keres már megint köztünk:)

Adona said...

s benne nem epp olyan automatikus a sohajtas? :D

Gabi said...

Ez aranyos, az én férjem tegnap totál abban a hitben volt, hogy kedd van...el is kezdtem neki mondani, hogy mi a terv holnapra...de egyből leállitott és megkért, hogy majd napközben küldjem el neki email-ben, mert -ez mondta- : gondolod, hogy emlékezni fogok erre, hogyha ma azt sem tudtam milyen nap van...hm...:-)

Anonymous said...

Sok olyan terulet van az ember agyaban, ami felett sajnos nincs uralma:)