Saturday, October 27, 2007

Volt nekünk egy

szomszédunk, már egy éve elköltözött családostul. Nem voltunk mi hűdejóban, szóval nem jártunk át egymáshoz tojást meg ezt-azt kölcsönkérni, de azért például hozzánk jött át Illető, ha nem ment a kábeltévéjük, hogy megnézze, nálunk se megy-e, és tényleg nálunk se ment, mert nekünk nincs is kábeltévénk, csak egy egyszerű hétköznapi tévénk, amit sose nézünk nagyjából. Na, és látom, hogy egy ideje a kislányuk az Anna szolfézscsoportjába jár, és általában Illetőné szokta hozni-vinni. És én mindig köszöntem neki, de ő sose nekem, de azért én csak köszöngettem, mert nekem jó az arcmemóriám és illemtudó vagyok. Ma is köszöntem, ma se köszönt vissza, de úgy kb. öt perc múlva azt mondja, hogy húúú, csak most látom, hogy te vagy az. Most nem tudom, ennyire megváltoztam, vagymi, de az a gyanúm, hogy csak most vette észre a belső kisugárzásomat, amit most, hogy a hajamat is levágattam,- igaz, nem drasztikusan, és eddig még senki se vette észre - előtérbe helyeztem, mert ez az igazán fontos az életben...

6 comments:

Anonymous said...

Vajon van osszefugges a kabeltv-hasznalat, es a szocialis erzekenyseg csokkenese kozott?

márta said...

Valami fordítottan arányos összefüggésféle biztosan van, gondolom én...

Anonymous said...

Kene nekem is kabeltv, lenne mire fogni.

márta said...

Van néhány tippem, amire foghatod, csak úgy önigazolásképpen, hogy jobban érezd magad: a szülők, a kormány, Gyurcsány, Orbán, a kábeltv ugye kiesik, a sok blogolvasás, a megnemértett zsenialitásod, az óvónők, a tanárok, az egyház, a múlt rendszer, az európai unió, a nato, a feleséged vagy barátnőd, ha már van, s ha még nincs, akkor az a tény, hogy még nincs. De még tudok mondani, ha gondolod. Egy a lényeg: mindenki hibás, CSAK te nem. :)

Anonymous said...

:) Nem roooossz.. sőt.. sőt.. sőt.. Márta, ez a lista még a karácsonyi mézeskalácsnál is ínycsiklandozóbb! A "meg nem értett zsenialitás"-t húzzuk ki, mert ahhoz minimum Bolyainak vagy Galoisnak kell lenni, ez a veszely pedig senkit sem fenyeget.. a többi tényezőt pedig súlyozzuk szepen.. jo, a lista a vegtelensegig bovitheto volna olyanokkal, hogy "csernobil, kozmikus sugarzas, a gyermekbenulas elleni vedooltas mellekhatasai, tropusi novenyek negatív aurahatasa", de amiket leirtal, azok tenyleg olyanok, amik miatt keseregni szoktak az emberek. Mentalhigieniai ertelemben amugy egeszsegesebb masokat okolni? Magas es hipermagas onertekelest fenntartani, boldog meggyozodesben elni sajat igazunkkal? Mert ha igen, akkor az "en is hibas vagyok" tenyleg elfelejtheto:).

márta said...

Én hiszek abban, hogy egy Bolyai vagy akitakarsz lakik benned. Csak annyit kérek, hogy majd, mikor a megható szónoklatot mondod vmi díjátadásnál, nekem is köszönd meg...:)
Amúgy mindig elcsodálkozom azon, hogy az emberek tényleg így próbálják túlélni az életet, hogy minden kudarcukért, vagy egyszerűen csak azért, ami lett vagy nem-lett belőlük, mást hibáztatnak. És nem a tizenévesekről beszélek, mert akkor még normális dolog mindenért a szülőkre haragudni.
Fel kell nőni egyszer, és ennek megfelelően viselkedni is, ez a helyzet...