Saturday, October 20, 2007

Mi a (hét) csodát

keresek én itt, Magyarországon? :) Nem is tudom. Az élet csak sodor egyik országból a másikba, lassan világpolgár leszek, vagymi. Nos, lássuk csak a hétköznapi csodáimat, de nagyon szubjektíven:
1. A zászló, a gyönyörű színei, és hogy mindenütt ott libeg-lobog. Meg a Himnusz. Nagyon sokat jelent mindkettő.
2. A Republic, főleg ez a számuk. De a többi is persze. Meg Geszti Péter (dal)szövegei.
3. Döbrönte mellett az az erdő, ahova szeretünk kimenni, amikor csak lehet.
4. Budapest, főleg a várból nézve.
5. A Tihanyi Apátságból lenézve ahogy a Balatont látni.
6. A tihanyi levendulaföldek, a kőszegi szelídgesztenyék.
7. Az is csoda, hogy az ember úgy érezheti, két hazája is van. Bocs, most hogy itt az okt.23. a nyakunkon, nagyon patrióta érzületeim vannak... :)

6 comments:

Anonymous said...

köszi a dalt,nem is ismertem ezt az eggyüttest,de nagyon tetszik!:)Köszi!

Anonymous said...

Jah, a zaszlo es a himnusz tenyleg epuletes, foleg, hogy a zaszlonk szineibol lehet alsonadragot is varrni, a himnuszt meg reszegen is enekelni.. ha osszevetjuk kulonosen a "nagy magyarorszag"-rol keszult zaszlokkal es dalokkal, rajovunk, mennyire kiegeszitik egymast, es hogy mennyi szep szimbolumot kepeznek, ami nelkul tobb unatkoznivalo idonk maradna.

márta said...

Még jó, hogy itt vagy te, aztán jól visszarángatsz a földre. Úgyis túl naivan látom ezt a világot. Valóban sokkal jobb, ha mindennek a sötét, a kiforgatott értelmét látjuk. Na, köszi!:)

Anonymous said...

Természetesen erről is egy idézet jut az eszembe: "Azt hiszem,az ember egyáltalán nem cserélheti hazáját.Csak az okmányokat lehet cserélni...Ami összekötötte az egészet,az a titokzatos kötőanyag nem hat többé.Minden szétesett,részleteire.Az én hazám egy érzés volt.Ezt az érzést megsértették.Ilyenkor elmegy az ember...Volt egy világ amelyért érdemes volt élni és meghalni.Ez a világ meghalt.Az újhoz nincs közöm. (Márai Sándor - A gyertyák csonkig égnek)

márta said...

De legalább most eszedbe jutott a szerzője! :)
Amúgy nem értek vele egyet. De hát nem is kell mindenben egyetértsünk, így sokkal izgalmasabb...:)))

Anonymous said...

Egyet ertek veled, de kettot mar egyikunk sem ert.