Friday, October 12, 2007

Ma reggel annyira


korán keltem, mert muszáj volt, ha nem akartam megint elbliccelni a friss kiflit. Az van, hogy van nekem egy ilyen elég jó kis vekkerem, van rajta egy csomó gomb, meg ilyenek, már megtanultam beállítani, de reggel, mikor csörög, csak úgy lenyomok valamit, hogy elhallgasson. De olyan furfangos szerkezet, hogy 5 perc múlva újrakezdi, és előbb-utóbb azért felkelek én. Igenám, de a héten nem tudom hogy, de állandóan olyan gombot nyomtam meg a sok közül, ami után már nem csörgött újból. Így aztán jól elaludtam mindig, és volt aztán nagy sejhaj meg ilyenek. Szóval ma időben keltem, de a vége mégis sejhaj lett, és nagyon kritikus volt, hogy elérünk-e kivelhovakell, de elértünk. Mindig mindenhova elérünk időben. Valahogy.
Mostanában állandóan fényképezőgéppel közlekedek, mint a japán turisták, például tegnap vagy tegnapelőtt a fenti fát örökítettem meg, mert pont úgy néz ki, mint egy őszi karácsonyfa. És a másik fát is a házunk mellett fényképezem minden nap, de nem tudom milyen lesz, mert mindig elfelejtem, pontosan honnan vettem le előző nap, ráadásul a nap is hol süt, hol nem , tehát a fényviszonyok is totál különbözőek.
Amúgy meg mostanában belenéztem Seneca "Erkölcsi levelek" c. könyvébe, és hát meg kell mondjam, hogy magamba kellett szálljak, mert aszongya: Ámde arra ügyelj, hogy a sok szerző s a mindenféle-fajta könyv olvasása ne legyen csapongó állhatatlansággá: bizonyos szellemeknél el kell időzni, s meg kell őket emészteni, ha úgy akarsz magaddal vinni valamit, hogy az hűségesen megüljön lelkedben. Aki mindenütt ott van, sehol nincs. Ha az életet vándorúton töltjük, a végén sok a vendéglátónk, de nincs barátunk.

7 comments:

Adona said...

hja, szóval én is le kell álljak a sokféle könyv olvasásával... :D

márta said...

Nem, dehogyis, én kell leálljak a sokféle könyv egyidőbeni olvasásával, mert annak aztán tényleg nincs sok értelme. Meeeg, le kell álljak azzal is, hogy állandóan semmiségekről írjak, ha kell-ha nem, meg le kell álljak azzal is, hogy ne szeressem megfejteni a babot, pedig most éppenséggel pont azt kell tegyem.

Adona said...

dehogy, ne állj le az irással! :)

márta said...

Hát nem is, persze hogy nem, csak a semmiségek állandó ecseteléséről kellene leszokni, de akkor meg a fejlécet is meg kellene változtatni... Ez már túl drasztikus lenne, mert én az apró lépések politikájának vagyok a híve.

Anonymous said...

Úgy gondolom, hogy van varázsa annak ahogy és van mondanivalója annak amit irsz, ami pedig a könyvek olvasását illeti nekem egy bölcs ember (nem jut eszembe a neve, bocsi) gondolata ugrott be aki ezt mondta: "a könyvek nem teszik az embert jóvá vagy rosszá, de jobbá vagy rosszabbá igen".

bögre said...

Ez az "őszi karácsonyfa" tényleg gyönyörű

Anonymous said...

Az igazan rutinos vandorok ilyenkor leteszik Senecat, eloveszik Kerouac Utonjat az agy alol, es felkeredzkednek Dean Moriartyval egy utott-kopott ford hatso ulesere, hogy ne kelljen ilyen melysegeken elmelkedniuk.